НА ГОСТИ НА ДРАКУЛА”:
Букурещ – Синайски манастир – “Пелеш” “Бран” „Ръшнов“ – Брашов – Сигишоара – Биертан Сибиу
 
4 дни / 3 нощувки
с тръгване от Бургас, Варна, Шумен и Русе
 
По заявка на група от минимум 20 човека

1-ви ден:


05.00 ч. Отпътуване от Бургас, ул. “Булаир“ срещу хотел “Булаир“; в 07.00 ч. от Варна, ул.”Антим I” по маршрут – Шумен – Русе – Букурещ – Синая. Преминаване през Дунав мост на българо-румънската граница. Около обяд пристигане в Букурещ - най-големият град в Югоизточна Европа, основан през 1459 г. на двата бряга на р. Дамбовита, известен още като "Малкия Париж" заради артистичния си живот и красивата архитектура. Панорамна обиколка на столицата: Площадът на Съединението; Университетът – младото сърце на столицата; Народният театър – символ на театралната бохема; Площадът на победата; Площадът на революцията; Кралският дворец; храмът на музиката “Атене” – концертен и фестивален център, една от емблемите на Букурещ, която се отличава със своя стил и купол с височина от 30 м.; Парламентът – втората по големина административна сграда в света след Пентагона, построена на площ от 45 дка от 20 000 работници при управлението на Николае Чаушеску; Патриаршеската катедрала и дворец – духовен център на града, впечатляващи с класическия си стил с барокови елементи. Свободно време за разходка в центъра на Букурещ. Отпътуване в късния следобед за Синая и преминаване покрай музея на Румънското село и Триумфалната арка – копие на парижката Триумфална арка. Около 19.30 ч. пристигане в Синая – планински град и курорт, известен като “Перлата на Карпатите” най-вече заради ограждащия го величествен планински пейзаж. Настаняване в хотел 3* в Синая/Предеал. По желание – „Румънска вечер” в ресторант с жива музика и вечеря. Нощувка.
2-ри ден:


Закуска. 08.00 ч. Освобождаване на хотела и отпътуване. Разглеждане на манастира Синая, датиращ от 17 в. и основан от румънския благородник Михай Кантакузино. Посещение на фееричната лятна резиденция на румънските крале – замъка „Пелеш” (входна такса 20 RON). Отпътуване за градчето Бран и след около час посещение на замъка „Бран” (входна такса 35 RON), известен още като Замъка на Дракула – ловната резиденция на Влад Цепеш (1431-1476), впечатляваща средновековна крепост, построена между 1377 г. и 1382 г. върху скала висока 60 м. Отпътуване за Брашов, наричан още с немското си име Кронщад. По пътя фото-пауза на крепостта Ръшнов – с величествен изглед към околността и прохода между Влахия и Трансилвания, за чиято охрана е била построена. Пристигане в Брашов и възможност за разходка из романтичните улички на града с основни туристически забележителности: Общинският площад със сградата на общината, Черната църква – най-голямата готическа катедрала в Източна Европа, построена 1383 г. и реконструирана 1477 г., Старото кметство – сега Исторически музей на града. Настаняване в хотел 3* в Брашов/Пояна Брашов. Нощувка.
3-ти ден:


Закуска. 08.30 ч. Освобождаване на хотела и отпътуване за Сигишоара – един от най-добре запазените средновековни градове в Европа, родно място на Влад Цепеш. Сигишоара очарова със средновековната си архитектура и неслучайно историческия център е част от световното културното наследство на ЮНЕСКО. Свободно време за обяд и разходка из тесните криволичещи улички на града с основни туристически забележителности: Цитаделата, Часовниковата кула, Църквата на Доминиканския манастир, Къщата на Влад Цепеш – Дракула, Венецианската къща, Покритото стълбище и Църквата на хълма. Следобяд отпътуване за Сибиу. По пътя – фото пауза при Укрепената църква в Биертан – впечатляващ средновековен паметник под закрилата на ЮНЕСКО. Вечерта пристигане и настаняване в хотел 3* в Сибиу. Нощувка.
4-ти ден:

Закуска. 08.00 ч. Освобождаване на хотела и възможност за разходка в Сибиу – град с богата история, Европейска столица на културата през 2007 г. – Централният площад с католическата църква и Кулата на старото кметство, дворецът "Брукентал", Мостът на лъжите. 12.00 ч. Отпътуване за България. Почивки по пътя. Пристигане в Русе, Шумен и Варна късно вечерта, в Бургас – около полунощ. 
Цена:
тръгване: от Бургас от Варна от Шумен от Русе
Цена възрастен в двойна/тройна стая:  285.00 лв. 275.00 лв. 265.00 лв. 255.00 лв.
Цена на дете до 12 г. 261.00 лв. 251.00 лв. 241.00 лв. 231.00 лв.
* Отстъпка„РАННО ЗАПИСВАНЕ” – 90/60/30 дни преди датата на отпътуванесъответно 9/6/3 %
* Отстъпка за група от минимум 30/20/10 пълноплащащи туристи –  съответно 9/6/3 %
* Ползва се само една от посочените отстъпки – за дете, за ранно записване, за група или СЦО
Цената включва:
-> транспорт с лицензиран автобус;
-> пътни и гранични такси, паркинг;
-> 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Синая/Предеал; 
-> 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Брашов/Пояна Брашов;
-> 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Сибиу;    
-> панорамна обиколка на Букурещ;
-> екскурзия до Синайския манастир, „Пелеш“, „Бран“ и „Ръшнов“
-> посещение на Брашов;
-> посещение на Сигишоара и фото-пауза на Биертан;
-> посещение на Сибиу;
-> водач от агенцията по време на пътуването;
-> застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица до 69.99 г.
Цената НЕ включва:
-> доплащане за медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина”  с лимит 5000 евро за лица 70-84.99 г. – 8.00 лв.; лица 85 и повече години не се застраховат;
-> доплащане за единична стая – 25 лв. на вечер;
-> „Румънска вечер” в ресторант с жива музика и вечеря – 35.00 лв./турист;
-> разходи за градски транспорт и входни такси (ориентировъчни цени на входните такси към 21.12.2016 г.): Букурещ: Национален Исторически музей – 8 RON; Музей на Румънското село – 15 RON за възр., 8 RON за ученици и студенти; Природонаучен музей – 20 RON за възр., 5 RON за ученици, Националният музей за изящни изкуства – по 10 RON за секцията, посветена на европейското изкуство и за тази, посветена на румънското изкуство, 15 RON комбиниран билет за двете галерии; Синая: замъка “Пелеш” – 30 RON за възрастни, 15 RON за хора над 65 г., 7,5 RON за ученици и студенти; Синайски манастир – 5 RON за възрастни, 2 RON за деца; замъка “Бран” – 35 RON за възр., 25 RON за хора над 65 г., 20 RON за студенти, 7 RON за ученици; Сибиу: музея Брюкентал (музей на изящните изкуства) – 20 RON за галерията за европейско изкуство, 12 RON за галерията за румънско изкуство; Биертан – Укрепената църква в Биертан – 10 RON; Сигишоара: Доминиканската църква – 5 RON; Историческия музей и часовниковата кула – 17 RON; родната стая на Влад Цепеш – 5 RON.
Допълнителна информация:
* Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 г., пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
* Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащането се извършва най-късно до 7 дни преди датата на отпътуване;
* Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване, заплащат се при доплащане на екскурзията и се осъществяват при минимум 25 туристи.
* Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;
* Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туристи;
* Отпътуването от Варна се осъществява при минимум 6 туристи.
* Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване;
* Застраховка "Отмяна на пътуване" струва  от 1,5% до 2,7% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация и съгласно условията на ЗАД Армеец. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.
* Румъния: парична единица – румънска лея; * Няма допълнителни визови и санитарни изисквания;
-> препоръчваме да си носите топли дрехи и чадър, защото в Карпатите вечер става хладно и често има краткотрайни превалявания.
* Агенцията си запазва правото на размяна в последователността на посещение на обектите по програмата съобразно промените в работното им време.