НОВО
„СЕВЕРНА АЛБАНИЯ”
Елбасан Дуръс – Тирана – Круя – Берат – Аполония


4 дни / 3 нощувки           тръгване от Бургас, Варна и София

 
 

1-ви ден: /Варна – Бургас – София – Дуръс, Тирана/
Отпътуване в 22.30 ч.(предния ден) от Варна**, ул.“Антим I“; в 01.00 ч. от Бургас, ул. „Булаир“ срещу х.„Булаир“, 06.30 ч. от София, стадион „В.Левски“ по маршрут Крива Паланка - Скопие - Струга - Елбасан - Дуръс. Почивки по пътя. По пътя фото-пауза в центъра на Елбасан – четвъртият по големина град в Албания, известен с отлично запазените средновековни укрепления. Вечерта пристигане и настаняване в хотел 3* в района на Дуръс/Тирана. Нощувка.
2-ри ден: /Дуръс – Круя – Тирана/

Закуска. 08.30 ч. Свободно време или по желание и срещу доплащане от 30.00 лева на човек еднодневна екскурзия Дуръс, Круя и Тирана: Разходка из някогашната българска крепост Драч (Дуръс) – останките на крепостната стена, античния амфитеатър, пристанището. Отпътуване за Круя – родното място на националния герой Скендербег. Свободно време за разходка по старата чаршия, за разглеждане на останките на крепостта от 5 век, в която се намират музея на Скендербег и Етнографския музей, съхраняващ експонати от занаятчийството по тези земи. Отпътуване и пристигане в Тирана – столицата на Албания. Свободно време за разходка и разглеждане на забележителностите – площад "Скендербег", Часовниковата кула и статуята на Георги Скендербег – национален герой на Албания, Дворецът на културата, замъка Петрела. Отпътуване и връщане в хотела. Нощувка.
3-ти ден: /Берат – Аполония/

Закуска. 08.30 ч.  Свободно време или по желание и срещу доплащане от 35.00 лева на човек еднодневна екскурзия до Берат и Аполония: Отпътуване за Берат – възрожденски архитектурен резерват под закрилата на ЮНЕСКО. Свободно време за разходка: крепостта „Кале“, църквите „Св. Мария“ и „Св. Троица“, площадът „Константин Велики“, Червената и Бялата джамия. Отпътуване и посещение на древната Аполония – античен гръко-римски пристанищен град в Южна Албания основан през 588 г. пр.н.е. – крепост и търговски център, от който тръгва в североизточна посока южният ръкав на римския военен път Виа Егнация. Връщане в хотела. Нощувка.
4-ти ден: /Дуръс, Тирана – София – Бургас – Варна/
Закуска. 08.30 ч. Освобождаване на хотела и отпътуване за България по маршрут Елбасан - Струга - Скопие - Крива паланка - София - Бургас - Варна. Почивки по пътя. Пристигане в София вечерта, в Бургас и Варна след полунощ.
Стандартна цена:
тръгване: от София от Бургас от Варна
Цена възрастен в двойна/тройна стая:  245.00 лв. 270.00 лв. 299.00 лв.
Цена на дете до 12г. с двама възрастни  в стая 195.00 лв. 220.00 лв. 249.00 лв.
* Отстъпка„РАННО ЗАПИСВАНЕ” – 90/60/30 дни преди датата на отпътуванесъответно 9/6/3 %
* Отстъпка за група от минимум 30/20/10 пълноплащащи туристи –  съответно 9/6/3 %
* Ползва се само една от посочените отстъпки – за дете, за ранно записване, за група или СЦО
Цената включва:
-> транспорт с лицензиран автобус;
-> пътни и гранични такси, паркинг;
-> 3 нощувки със закуска в хотел 3* в Дуръс/Тирана;          
-> водач от агенцията;
-> застраховка “Медицински разходи и злополука в чужбина” с лимит 5000 € за лица до 69.99 г.
Цената НЕ включва:
-> доплащане за 3 вечери на 3-степенно меню, без напитки - 45 лв. на човек при минимум 25 туристи;
-> доплащане за единична стая – 75 лв. на човек;
-> медицинска застраховка с лимит 5000 евро за лица 70-84.99 г. – доплащане 10.00 лв.; лица 85 и повече години не се застраховат;
-> доплащане за ползване на двойна седалка от един турист: 130.00 лв.;
-> доплащане за еднодневна екскурзия Дуръс, Круя, Тирана – 30.00 лв. на човек при минимум 25 туристи;
-> доплащане за еднодневна екскурзия Берат, Аполония – 35.00 лв. на човек при минимум 25 туристи;
-> разходи за градски транспорт и входни такси (ориентировъчни цени към 31.10.2016 г.):
Дуръсамфитеатър и археологически музей – 300 ALL; Круямузей на Скендербег – 200 ALL; Етнографския музей в Круя – 300 ALL; ТиранаНационален исторически музей – 200 ALL; Бераткрепост – 100 ALL; музея на Онуфрий – 200 ALL.
Допълнителна информация:
* Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 г., пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
* Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; доплащането се извършва най-късно до 7 дни преди датата на отпътуване;
* Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията. Заявени по време на пътуването допълнителни мероприятия и услуги се заплащат в евро и с 10% завишение в случай, че има възможност да бъдат предоставени;
* Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;
* Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туристи;
* При минимум 6 туристи има възможност за трансфер срещу доплащане спрямо базовата цена от Бургас за тръгване от Обзор – 19 лв.; от Св. Влас, Сл.бряг, Несебър, Равда, Ахелой – 15 лв.; от Поморие, Сарафово – 8 лв.; **Отпътуването от Варна се осъществява при минимум 6 туристи.
* Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване;
* Застраховка "Отмяна на пътуване" струва  от 1,5% до 2,7% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация и съгласно условията на ЗАД Армеец. При отказ на екскурзията поради несъбран минимален брой туристи заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.
* Албания: няма допълнителни визови и санитарни изисквания;
* Парична единица – албански лек – 1 албански лек = 100 киндарки;
* Валутен курс: 1€ =140 ALL;1лв.=70.61 ALL;
* Часово време: България 12:00ч.- Албания 11:00ч.
* Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.