ИТАЛИЯ - страна на императори и гладиатори:
Венеция – Пиза – Флоренция – Рим – Казерта – Неапол – Помпей

8 дни / 7 нощувки
с тръгване от Бургас, Варна, Пловдив и София
 

1-ви ден:

Отпътуване в 22.30 ч. (предния ден) от Варна, ул.“Антим I“; в 01.00 ч. от Бургас, ул.„Булаир“ с/у х.„Булаир“; в 04.00 ч. от Пловдив, бензиностанция ОМВ до х.”Санкт Петербург”; в 06.00 ч. от София, стадион „В.Левски“ през Сърбия за Хърватия – почивки по пътя. Вечерта пристигане и настаняване в хотел 3* в района на Загреб. Нощувка.
2-ри ден:

Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване. Пристигане следобяд на Пунта Сабиони, откъдето се пътува с корабче до сърцето на Венеция (двупосочен билет 15 €). Свободно време или по желание и срещу доплащане пешеходна обиколка с местен лицензиран екскурзовод на български език и индивидуални слушалки: площада „Сан Марко” с едноименната катедрала, камбанарията, Двореца на дожите (отвън), моста на въздишките и моста „Риалто”. Свободно време. 21.00 ч. Настаняване в хотел 2/3* в района на Венеция/Падуа. Нощувка.
3-ти ден:


Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване. Свободно време в Пиза за разглеждане на основните забележителности: Наклонената кула, Катедралата и Баптистерията. Отпътуване за Флоренция. Придвижване с градски транспорт до сърцето на Флоренция (двупосочен билет включен в цената). Свободно време в града или по желание и срещу доплащане пешеходна обиколка на историческия център на Флоренция с екскурзовод на български език и индивидуални слушалки: църквата „Санта Кроче”, в която са погребани велики мъже на Италия, катедралата „Санта Мария дел Фиоре” с купола на Брунелески и кулата на Джото; площад „Синьория” с палацо „Векио”, къщата на Данте, стария мост „Понте Векио”. Пешеходната обиколка е около 2 часа и обектите се виждат отвън. Свободно време. Отпътуване и късно вечерта настаняване в района на Кианчано Терме/Сиена. Нощувка.
4-ти ден:


Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване.  Придвижване с градски транспорт до сърцето на Рим (двупосочен билет включен в цената). Свободно време в града или по желание и срещу доплащане пешеходна полудневна обиколка в Рим с местен екскурзовод на български език и индивидуални слушалки: Римския форум, Арката на Константин, Колизеума, площад „Венеция“, Пантеона, където са погребани крал Виктор Емануил ІІ, първият крал на обединена Италия, Маргарита Савойска и Умберто І, фонтана „Ди Треви” и църквата „Св.Св.Кирил и Методий”. Свободно време за обяд, покупки и разходка до площад „Навона” с фонтана на реките, олицетворяващи четирите най-дълги реки в континентите Европа /Дунав/, Азия /Ганг/, Африка /Нил/ и Америка /Рио дела Плата/ или до църквата „Сан Клементе” с гроба на Св.Константин Кирил Философ, единият от славянските просветители, починал в Рим след посещението си при папа Адриан ІІ за представяне на славянската азбука. Настаняване в хотел 3 * в района на Рим. Нощувка.
5-ти ден:

Закуска. Свободно време или по желание и срещу доплащане посещение на Ватикана с местен екскурзовод на бълг. език и индивидуални слушалки – площад „Свети Петър” и едноименната катедрала; разглеждане на Ватиканските музеи и Сикстинската капела – с предварителна резервация. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.
6-ти ден:


Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване. Около обяд свободно време за посещение на двореца в Казерта – обект под защитата на ЮНЕСКО - комплекс от жилищни постройки на кралете на Неапол, университет, библиотека, театър, семинария катедрала и красиви градини (вход 12 € + 2,5 € автобусче за градините; доплащане за местен екскурзовод и слушалки 6 € при минимум 25 туристи). Отпътуване и свободно време или по желание и срещу доплащане пешеходна обиколка на Неапол с местен лицензиран екскурзовод на български език и слушалки – обектите се разглеждат отвън: обектите се разглеждат отвън: виа „Толедо”; площад „Плебишито” с базиликата „Св. Франциск от Паула”, кралската опера „Сан Карло” и Кастел Нуово, галерия „Умберто І”. Свободно време за разходка и покупки. Нощувка в района на Соренто или Неапол.
7-ми ден:

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Помпей – разглеждане руините на древния град, унищожени 79 г. от н.е. от вулкана Везувий (входна такса 13 €). Доплащане за посещение на археологическата зона с местен лицензиран екскурзовод на български език и индивидуални слушалки – 12 € на човек при група от минимум 20 туристи – с предварителна заявка. 12.30 ч. Отпътуване за Бари или Бриндизи. Чекиране на ферибота за Игуменица. Настаняване на седалки тип „Deck” (доплащане за седалка тип „самолетна“ или за каюта)**. Нощувка на ферибота.
8-ми ден:
07.00 ч. Пристигане на Игуменица и отпътуване за България. Почивки по пътя на 3 часа. Пристигане в София и Пловдив следобед, в Бургас вечерта, във Варна около полунощ.
Стандартна цена:
Дата на отпътуване: Цена възрастен в двойна/тройна стая:
от София от Пловдив от Бургас от Варна
26.09.2020 г. 743.00 лв. 753.00 лв. 768.00 лв. 797.00 лв.
   * Отстъпка„Ранно записване” – 90/60/30 дни преди датата на отпътуванесъответно 9/6/3 %
   * Отстъпка „Група“ от 10 – 20 туристи – 3 %; за групи над 20 туристи – по договаряне
   * Отстъпка „Дете“ до 12 г. - 70 лв.;
   * Ползва се само една от посочените отстъпки –за ранно записване, за група, за дете или СЦО
Цената включва:
-> транспорт с лицензиран автобус;
-> пътни и гранични такси, паркинг;
-> чек-пойнт такса за автобуса за Пунта Сабиони, Венеция;
-> 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Загреб; 
-> 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Венеция/Падуа; 
-> 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на  Кианчано Терме/Сиена;
-> 2 нощувки със закуски в хотел 3* в района на Рим;
-> 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Соренто/Неапол;
-> 1 нощувка на ферибот Бари/Бриндизи – Игуменица на седалка тип „Deck”;
-> водач от агенцията по време на пътуването.
Цената НЕ включва:
-> застраховка “Помощ при пътуване в чужбина”  с лимит 10 000 €:
     за лица до 69.99 г. – 16 лв.; за лица 70-84.99 г. – 36 лв.; лица 85 и повече години не се застраховат
-> единична стая – 180 лв.;              
-> ползване на двойна седалка от един турист – 340 лв.;
-> пешеходна обиколка на Венеция с местен екскурзовод и индивидуални слушалки – 30 лв./15 €;
-> пешеходна обиколка на Флоренция с местен екскурзовод и индивид слушалки – 30 лв./15 €;
-> пешеходна обиколка на Рим с местен екскурзовод и индивидуални слушалки – 30 лв./15 €;
-> пешеходна обиколка на Ватикана с местен екскурзовод и индивидуални слушалки – 30 лв./15 € + 25 € за входни такси на Ватиканските музеи с включена такса резервация; ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се заявява и заплаща предварително в офиса в България до 20 дни преди датата на отпътуване;
-> пешеходна обиколка на двореца Казерта  с местен екскурзовод и индивидуални слушалки – 12 лв./6 € + 13 € входна такса за двореца и градините + 3 € автобусче за градините
-> пешеходна обиколка на Неапол с местен екскурзовод и индивидуални слушалки – 30 лв./15 €;
-> доплащане към входната такса за Помпей за посещение на археологическата зона с местен екскурзовод на български език и слушалки – 30 лв./ 15 € на човек + 13 € входна такса;
-> входни такси, туристически такси по 2 € на ден на човек и билети за градски транспорт;
-> седалка тип „самолетна“ – 15 лева на човек в посока; за място в двойна вътрешна каюта – 94 лева на човек в посока; за място в тройна вътрешна каюта – 76 лева на човек в посока; за място в четворна вътрешна каюта – 54 лева на човек в посока.
** седалка тип „Deck” - това настаняване означава, че туристите нямат запазено място на ферибота и се настаняват на свободни места по палубата на ферибота, ресторантите или на места за сядане, ако има свободни такива. Ресторантът не работи през нощта и отваря рано сутринта.   
** седалка тип „самолетна“ - това настаняване означава, че туристите разполагат със запазено седящо място на регулируема седалка в салон. Не се гарантират места едни до други.    
** резервацията за място в каюти подлежи на допълнително потвърждение, цената е валидна на човек в посока при пълна заетост на каютата и се заплаща предварително със заплащането на депозита. Каютите са с 2, 3 и 4 легла (леглата са като в спални вагони) и самостоятелна баня с тоалетна.
Допълнителна информация:
* Необходими документи: валиден международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 г., пътуващи сами, непридружени от родителите си, или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/ детето им да пътува в чужбина.  Паспортът, оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
* Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената при записване и сключване на договор за организирано пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; доплащането се извършва най-късно до 20 дни преди датата на отпътуване;
* Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията. Допълнителните мероприятия се провеждат при група от минимум 25 туристи. Заявени по време на пътуването допълнителни мероприятия и услуги се заплащат в евро и в случай, че има възможност да бъдат предоставени;
* Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;
* Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туристи;
* При минимум 6 туристи има възможност за трансфер срещу доплащане спрямо базовата цена от Бургас за тръгване от Обзор – 19 лв.; от Св. Влас, Сл.бряг, Несебър, Равда, Ахелой – 15 лв.; от Поморие, Сарафово – 8 лв.; **Отпътуването от Варна се осъществява при минимум 6 туристи.
* Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 20 дни преди датата на отпътуване;
* Застраховка "Отмяна на пътуване" струва  от 1,5% до 2,7% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация и съгласно условията на ЗАД Армеец. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.  
* Италия – парична единица – евро; - няма допълнителни визови и санитарни изисквания.
* Входни такси: Венеция: двупосочен билет за корабче от Пунта Сабионе до Венеция – 15 € на човек; маршрутно корабче по Канале Гранде – 7.50 €;  комбиниран билет за Двореца на дожите, музея Корер, археологическия музей и библиотека Марциана – 20.40 €, Базиликата Сан Марко: Иконостаса – 2 €, Венецианските коне – 5 €; Кулата Сан Марко - 8 €; галерия Академия – 11 €; Пиза: наклонената кула 19 € с предварителна резервация, Баптистериума 6 €; Флоренция: купола на Брунелески 8 €; кулата на Джото 6 €; църквата Санта Кроче 6 €; двореца Пити 13 €; галерия Уфици – 15 € с предварителна резервация, Къщата на Данте 4 €; Рим: купола на катедралата „Св.Петър” 7 €; Колизеума 15,50 €, Римски форум 12 €, Капитолийски музей 6,50 €, музей „Сан Клементе” 5 €, еднопосочен билет за градския транспорт в Рим – 1,50 €; Ватикански музеи: 22 € с предварителна резервация; двореца „Казерта”– вход 12 € + 2,5 € бусче за градините, аудио гид 6 €, слушалки 2 €; Помпей – входна такса за руините 13 €; Неапол: катедралата 2 €, комплекс „Св. Лаврентий Велики” с подземния римски град 9 €, кралски дворец „Каподимонте”- европейски музей на бароковото изкуство и кралски апартаменти 7 €.
* Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата и не носи отговорност за промени в работното време и стойността на входните такси на туристическите обекти, както и не гарантира възможността за изкачване на кулата в Пиза; не носи отговорност за промяна на разписанието на фериботите и метеорологичните условия.