нос Калиакра - ботаническата градина и
лятната резиденция на румънската кралица Мария
в Балчик -
древната крепост на нос Св.Атанас в Бяла

 
еднодневна екскурзия с тръгване от Бургас и Варна
 
 

Дата на тръгване Цена Статус
13/04/2019 35.00 потвърдена - има места

ПРОГРАМА
Отпътуване в 07:00 ч. от Бургас, ул. Булаир срещу хотел Булаир; в 09:15 ч. от Варна, ул. Антим І.
Пристигане на нос Калиакра и разглеждане на археологическия резерват "Калиакра". Богатата история и красивите панорамни гледки правят мястото едно от най-атрактивните по брега на Черно море. Нос Калиакра е живописен полуостров, вдаден на 2км навътре в морето, чиито склонове се спускат на 60-70м височина направо във водата. Вълните са издълбали в подножието им пещери, които могат да се достигнат само откъм морето. В миналото тези пещери-тунели били свързани с крепостта и през тях се товарели и разтоварвали кораби.
Отпътуване за Балчик - посещение на Ботаническата градина и лятната резиденция на румънската кралица Мария - обединени в архитектурно-парков комплекс. Посещавайки за първи път Балчик през 1921г, румънската кралица Мария остава очарована от красотата и спокойствието на живописния морски бряг и не след дълго решава да се върне и остане там завинаги. Така започва изграждането на дворцовия комплекс на кралицата. С много любов кралица Мария дава име на всяка градина и алея в своя райски дом, наречен от самата нея "Тихото гнездо". В ботаническата градина могат да се видят рядко срещани и екзотични дървета като каучуково дърво, бонбонено дърво, книжно дърво, моливно дърво, древното гинко билоба, едроцветна магнолия и др.
Отпътуване и пристигане във Варна.
Отпътуване за град Бяла и посещение на един от най-интересните археологически обекти на Черноморското ни крайбрежие, избран за най-добър туристически обект на България за 2017 година - древната крепост на нос Св.Атанас. Датирана е като ранновизантийска и е част от голямата военно-отбранителна система, изградена при византийските императори Анастасий и Юстиниан І. Това е било повече от крепост - тук се е разполагал цял пристанищен град, чийто живот посетителите могат да си представят благодарение на огромните цветни пана със сцени от миналото. При разкопките тук са открити три древни винарни, обществена баня, пещи за производство на керамични съдове, църковен комплекс, цели улици и различни по предназначение сгради. Отпътуване и пристигане вечерта в Бургас.
Цена:
тръгване: от Бургас от Варна
Цена на възрастен:   35.00 лв. 31.00 лв.
Цена на дете до 18 г.: 32.00 лв. 28.00 лв.
Цената включва:
-> транспорт с лицензиран автобус по маршрута;
->  водач-екскурзовод от фирмата;
-> туристическа застраховка с лимит 1000 лв. за лица на възраст до 69.99 г.; лица над 70 г. не се застраховат;
Цената НЕ включва:
-> входни такси:
археологически резерват Калиакра - 3 лв. за възрастни, 1.50 лв. за деца;
комплекс "Двореца" в Балчик - 6 лв. за възрастни, 1 лв. деца до 18 г.;
Ботаническата градина - 8 лв. за възрастни; 3 лв. за деца до 18 г. и лица над 65 г.;
антична крепост на нос Св. Атанас - 5 лв. за възрастни, 2 лв. за деца до 18 г.
Допълнителна информация:
* Необходими документи – валидна лична карта;
* Начин на плащане: записване и плащане до 3 дни преди датата на отпътуване;
* Минимален брой за осъществяване на пътуването – 44 пълноплащащи туристи;
* Срок за уведомление при неосъществяване на пътуването от страна на агенцията поради недостатъчен брой записани туристи – 2 дни преди датата на отпътуване.
От До Цена Статус
13/04/2019 13/04/2019 35.00 лева има места