ЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО:
ПЕЩЕРАТА ДУПНИЦА – ЛОЗЕНГРАД
 
Очаквайте предстоящите ни дати за 2019 г.

ПРОГРАМА
07.00 ч. Отпътуване от Бургас, ул. ”Булаир” – срещу х-л „Булаир”. Преминаване на българо-турската граница на ГКПП Малко Търново/Дерекьой. Пристигане на пещерата Дупница – една от най-дългите пещерни системи в Европа с обща дължина 3200 м, формирала се преди около 200 млн. години и дала началото на река Резовска, която в горното си течение служи за граница между двете държави. Отпътуване за Лозенград/Къркларели. Свободно време в склад BIZIM, където се предлагат хранителни стоки, шоколадови изделия, перилни препарати, памперси и козметика. Свободно време в центъра на Лозенград за разходка и покупки. Отпътуване за България, преминаване на границата и пристигане в Бургас вечерта.
Цена:
Тръгване от Бургас до: пещерата Дупница и Лозенград
Цена на възрастен: 20.00 лв.
Цена за лица до 12 г.; над 65 г.; групи 10 и повече човека: 18.00 лв.
Цената включва:
-> транспорт с лицензиран автобус;
-> пътни и гранични такси, паркинг;
-> водач от агенцията по време на пътуването.
Цената НЕ включва:
-> доплащане за застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица на възраст 0-84.99 г. – 2.00 лв.; лица над 85 год. не се застраховат.
-> входни такси за музеи и туристически забележителности: пещерата Дупница – 9 TRL.
Допълнителна информация:
* Необходими документи: - международен паспорт с дата на валидност не по-малко от 60 дни от датата на влизане в Турция; - за лицата под 18 години, пътуващи сами, непридружени от родителите си или с единия от родителите – освен международен паспорт се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители/ детето им да пътува в чужбина. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
* Записване: плащане на пълната сума и сключване на договор за организирано пътуване;
* Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 45 пълноплащащи туристи;
* Срок за уведомление за неосъществяване на пътуването поради несъбран необходим минимален брой туристи – 2 дни преди датата на отпътуване;
* Турция: няма визови и санитарни изисквания; забранено е пушенето на закрити обществени места; 
* Валутен курс: 1.00 TRL ≈ 0.45 лв.;  
* НЯМА часова разлика (от последната седмица на месец октомври до последната седмица на месец март: България 12:00 ч., Турция 13:00 ч.).