НОВО
УИКЕНД НА ДАРДАНЕЛИТЕ
ПОЛУОСТРОВ ГАЛИПОЛИ - ЧАНАККАЛЕ - ОСТРОВ БОЗДЖААДА

2 дни / 1 нощувка
с тръгване от Бургас и Варна
 

1-ви ден:

Отпътуване в 03.30 ч. от Варна, ул. "Антим I''; в 06.00 ч. от Бургас, ул. „Булаир” срещу х.„Булаир”. Преминаване на границата през ГКПП Малко Търново-Дерекьой. Почивки по пътя. Пътуване през територията на национален парк Галиполи и стигане до най-южната точка на Дарданелите. Посещение на Мемориала, изграден в памет на загиналите при Чанаккале по време на Първата световна война - най-посещаваният обект на историческия полуостров, станал арена на ожесточената битка от 1915 г. Паметникът е открит през 1960 г., като тук е била и английската кралица Елизабет II. Отпътуване за Еджеабат и преминаване с ферибот през протока Дарданели, който свързва Мраморно и Егейско море. Пристигане в Чанаккале и настаняване в хотел 3*. Свободно време и възможност за разходка и покупки в множеството магазини, пазари и молове, най-големият сред които е МОЛ „17 Бурда“ Вечеря. Нощувка.
2-ри ден:


Закуска. Свободно време или по желание и срещу доплащане екскурзия до остров Бозджаада. Отпътуване с ферибот и след кратко пътуване пристигане на о.Бозджаада – известен още и с гръцкото име Тенедос. Днес това е вторият по големина турски остров в Егейско море и трети в цяла Турция. Населението му е под 3000 души и се слави като най-спокойното кътче в южната ни съседка. Пешеходна разходка по тесните улички на китния остров, разглеждане на стария град, Тенедоската крепост от XIX век,  най-голямата църква на острова – „Св. Богородица“ от XIX век, фериботен билет и такси в двете посоки. Свободно време за обяд. Връщане в Чанаккале. Отпътуване за България  – почивки по пътя, пристигане в Бургас и Варна късно вечерта и полунощ.
Стандартна цена:
тръгване: от Бургас от Поморие от Сл.бряг от Варна
Цена възрастен в двойна/тройна стая 110.00 лв. 118.00 лв. 125.00 лв. 139.00 лв.
Цена на дете до 12 г. 100.00 лв. 108.00 лв. 115.00 лв. 129.00 лв.
ОТСТЪПКИ:
* Отстъпка „РАННО ЗАПИСВАНЕ” – 90/60/30 дни преди датата на отпътуванесъответно 9/6/3 %
* Отстъпка за група от минимум 30/20/10 пълноплащащи туристи –  съответно 9/6/3 %
* Ползва се само една от посочените отстъпки – за дете, за ранно записване, за група или СЦО
Цената включва:
-> транспорт с лицензиран автобус по маршрута;             
-> фериботни, гранични, пътни такси и паркинг;                
-> 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Чанаккале;
-> 1 вечеря;
-> посещение на Мемориала на Галиполи;
-> водач-придружител от агенцията;
-> застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица до 69.99 г.
Цената НЕ включва доплащания за:
-> застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица 70–84.99 г. – 4 лв.,
лица над 85 г. не се застраховат
 -> единична стая – 30.00 лв.;
 -> екскурзия до о. Бозджаада – 30 лв./ 15 €;
 -> входни такси, туристически такси и билети за градски транспорт.
Допълнителна информация:
* Необходими документи: - международен паспорт с дата на валидност не по-малко от 60 дни от датата на влизане в Турция; - за лицата под 18 г., пътуващи сами, непридружени от родители, или пътуващи с единия от родителите – освен международен паспорт се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители/ детето им да пътува в чужбина. Паспортът, оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето задължително се носят по време на пътуването.
* Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащането се извършва до 7 дни преди датата на отпътуване;
* Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;
* Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване; заплащат се при доплащане на екскурзията и се осъществяват при минимум 25 туристи.
* Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туристи; * При минимум 6 туристи има възможност за трансфер срещу доплащане спрямо базовата цена от Бургас за тръгване от Обзор – 19 лв.; от Карнобат, Св. Влас, Несебър, Равда, Ахелой – 15 лв.; от Сарафово – 8 лв.
**Отпътуването от Варна, Сл.бряг, Поморие се осъществява при минимум 6 туристи.
* Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи - 7 дни преди датата на отпътуване;
* Застраховка "Отмяна на пътуване" струва  от 1,5% до 2,7% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация и съгласно условията на ЗАД Армеец. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.;
* Турция: няма визови и санитарни изисквания; забранено е пушенето на закрити и обществени места;
* Парична единица - турска лира, деляща се на 100 куруша;
* Валутен курс 1 TRL ≈ 0,35 лв. (към 30.11.2018 г.);
* НЯМА часова разлика от последната седмица на м.03 до последната седмица на м.10.
* Входни такси: Бозджаада: Тенедоската крепост – 8 TRL (към 30.11.2018 г.)
Възможна е промяна на входните такси от страна на  Турското Министерство на Туризма !!!