4 дни
„ГРАД НА ДВА КОНТИНЕНТА” – ИСТАНБУЛ
 
4 дни / 3 нощувки
с тръгване от Варна и Бургас
Моля, въведете брой възрастни и брой деца преди да натиснете бутон РЕЗЕРВИРАЙ:

 
 

1-ви ден:

1-ви ден: Отпътуване в 03.30 ч. от Варна, ул. "Антим I''; в 06.00 ч. от Бургас, ул. „Булаир”10 (срещу х.„Булаир”). Преминаване на границата през ГКПП Малко Търново-Дерекьой. Пътуване през Турция. Почивка по пътя. Около обяд пристигане в Истанбул и настаняване в хотел 3* в близост до историческия център. Свободно време или мероприятия срещу доплащане. Нощувка.
 
2-ри ден:

Закуска.
Свободно време или мероприятия срещу доплащане.
Нощувка.
3-ти ден:

Закуска.
Свободно време или мероприятия срещу доплащане.
Нощувка.
4-ти ден:

Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време или мероприятия срещу доплащане. След обед посещение на „OUTLET VIA PORT VENEZIA” възможност да се докоснете отблизо до романтиката на Венеция като се разходите с гондола по каналите около площад Сан Марко (разходката с гондола е по желание и срещу доплащане). Отпътуване за България; преминаване през ГКПП Малко Търново - Дерекьой и вечерта пристигане в Бургас и Варна.
Стандартна цена:
Дати на отпътуване: Цена възрастен в двойна/тройна стая:
от Бургас от Поморие от Сл.бряг от Варна
08-11.07.21 г.; 12-15.08.21 г.; 18-21.11.21 г.;
02-05.12.21 г.; 16-19.12.2021 г.
186.00 лв. 194.00 лв. 201.00 лв. 215.00 лв.
16-19.09.21 г.; 07-10.10.21 г.; 21-24.10.2021 г. 199.00 лв. 207.00 лв. 214.00 лв. 228.00 лв.
 * Отстъпка „Ранно записване” – до 60/30 дни преди датата на отпътуване – съответно 6/3 %
* Отстъпка „Група“ от минимум 10 туристи – 3 %; над 20 туристи – по договаряне (СЦО)
* Отстъпка „Дете“ до 12 г. - 30 лв.
* Ползва се само една от посочените отстъпки – за ранно записване, за група, за дете или СЦО
Цената включва:
-> транспорт с лицензиран автобус по маршрута;
-> пътни и гранични такси, паркинг;
-> 3 нощувки със закуска в хотел 3* до историческия център на Истанбул;
-> водач от агенцията по време на пътуването;
-> застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с Ковид-19 покритие, с лимит 5000 € за лица до 69.99 г.
Цената НЕ включва:
> застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица 70 - 84.99 г.  – 8 лв.;
    лица 85 и повече години не се застраховат;     
-> единична стая – 90 лв.; 
-> ПСР/антигенен тест;
-> входните такси, туристически такси и билети за градски транспорт;
-> допълнителните мероприятия.
Допълнителни мероприятия, които се осъществяват при група от минимум 25 туристи:
*** Обзорна обиколка на Истанбул – (около 4 часа) панорамна автобусна обиколка: двореца „Топ Капъ”, Египетския пазар, кулата „Галата”, двореца „Долмабахче”, залива „Златния рог”, посещение на желязната църква „Свети Стефан“. Преминаване по първия висящ мост над Босфора и фото-пауза на хълма Чамлъджа, откъдето се открива прекрасна панорама към Мраморно море и Принцовите острови, към историческия полуостров и Босфора. Възможност да се насладите на тази красота на чаша чай или кафе. Панорамен пешеходен тур: площада Хиподрум с трите колони /Змийската колона, Египетския обелиск и Порфирогенната колона/, Синята джамия, чешмата на Вилхелм II, базиликата „Света София” и банята на Хюрем султан. Посещение на фабрика за кожени изделия.
Цена: 30 лв./15 € и включва: автобусна обиколка, пешеходен тур и екскурзовод на български език.
*** „Азиатските потайности“ и Кулата на Девицата – Пътуване под водите на Босфора с новата метро линия „Мармарай“. Пешеходна разходка в азиатския район Юскудар. Посещение на Девическата кула или Къз кулеси – един от най-романтичните и загадъчни обекти на Истанбул, издигащ се между двата континента. Възможност да изпиете чашка чай или турско кафе с незабравима гледка към Босфора. Разглеждане на джамията Михримах султан – едно от първите произведения на архитекта Синан.
Цена: 40 лв./ 20 € и включва: метро Мармалай, трансфер до/от кулата на девицата и екскурзовод на български език.
*** „Вечерен круиз по Босфора” – (около 4 часа) Корабът плава покрай европейския и азиатския бряг, докато се наслаждавате на вечеря, напитки, богата фолклорна програма и ориенталски танци.
Цена: 80 лв./40 € и включва: трансфер, круиз по Босфора, вечеря (ордьовър, салата, основно ястие, десерт), местни алкохолни и безалкохолни напитки без лимит, фолклорна програма и ориенталски танци.
*** Разходка с корабче по Босфора – (около 4 часа) – подробен разказ за обектите по европейския и азиатския бряг: кварталите на различните общности, двореца Долмабахче, местността Ортакьой, единствения изкуствен остров, двореца Бейлярбей, Девическата кула, кулата Галата и други интересни места; посещение на ”Египетския пазар”.
Цена: 40 лв./20 € и включва: трансфер, разходка с корабче, ”Египетския пазар” и екскурзовод на български език.
*** Обиколка „Азиатски бряг” - дворците „Бейлярбей“ и „Кючуксу“ – (около 4 часа) Дворецът „Бейлярбей“ – фантазия от бял мрамор сред магнолиева горичка, построен през XIX в. на азиатския бряг на Босфора от султан Абдул Азис като лятна резиденция на султаните и място, където отсядали най-важните чуждестранни гости – една от тях е френската императрица Йожени, австро-унгарския император Йозеф и др. Дворецът „Кючуксу“ е ловна резиденция на Абдул Меджид I, разположен на брега, там където се вливат единствените реки в Босфора, той носи изтънчеността на т.нар. Османски барок, съчетаващ умело ориенталски и западни елементи.
Цена: 50 лв./ 25 € и включва: трансфер, входни такси за дворците и екскурзовод на български език.
*** „Истанбул отвисоко” с посещение на небостъргача „Сапфир” – (около 4 часа) Посещение на най-високата жилищна сграда в Европа – небостъргача „Сапфир”. Възможност да се изкачите до панорамната площадка, откъдето се открива гледка към града и Босфора на 360 градуса и да се насладите на Sky RIDE – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул (без входни такси).              
Цена: 30 лв./15 € и включва: трансфер и екскурзовод на български език.
*** Посещение на музея „Миниатюрк” и Патриаршията – (около 4 часа) „Миниатюрк” е музей на открито в залива Златния рог, където в умален вид, под формата на модели и макети могат да се видят всички забележителности на територията на днешна Турция. Посещение на църквата „Св.Георги“ – седалище на Константинополската патриаршия. Сред най-ценните реликви на църквата са мощите на св. Григорий Богослов, св. Йоан Златоуст, св. Евтимия, "Колоната на Бичуването", т.е. колоната, на която Спасителят е бил вързан и бичуван.
Цена: 40 лв./ 20 € и включва: трансфер, входни такси и екскурзовод на български език.
*** „Принцови острови” – (около 6 часа) - общо 9 на брой, разположени в Мраморно море, на югоизток от Истанбул. Посещение на най-големият от тях – Буюк Ада. Разходка във вътрешността на острова, по бреговете и по живописните улички с красиви къщи, дюкяни и кафенета. Възможност за кулинарна наслада в някое от множеството ресторантчета на брега.
Цена: 30 лв./ 15 € и включва: трансфер, фериботни билети и екскурзовод на български език.
*** Обиколка „Азиатски Истанбул” - МОЛ „Емаар” и МОЛ Watergarden Istanbul – (около 6 часа) Трансфер до азиатската част с посещение на МОЛ „Емаар”, където се намира най-новият аквариум в Истанбул с подводна зоологическа градина (доплащане за входна такса) и с над 20 000 морски обитатели и земноводни от 200 вида - подводен стъклен тунел, скали и водопади, царството на крокодилите, островът на пингвините и горска секция. Посещение на МОЛ Watergarden Istanbul – където са пеещите и танцуващи фонтани, градините на покрива и романтични ресторантчета с кулинарни изкушения от цял свят. Светлинното шоу е изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музика на площ от 5 000 м2.
Цена: 40 лв./ 20 € и включва: трансфер, посещение на МОЛ-овете и екскурзовод на български език.
*** Обиколка „Модерният Истанбул“ – (около 3 часа) Площад „Таксим“ – модерният център на Истанбул с прочутия Паметник на Републиката. Пешеходна разходка по най-известната улица в района – „Истиклял“. В годините на Османската империя е представлявала булевард, характерен за френските градове. Сградите са истинско произведение на архитектурното изкуство предимно в бароков и неокласически стил. Възможност за посещение на църквите „Света Троица“ и „Свети Антоан“.
Цена: 30 лв./ 15 € и включва: трансфер с метро/трамвай, пешеходен тур и екскурзовод на български език.
*** Обиколка „Истанбулски бисери“ – (около 4 часа) Музея „Карие“ (църквата „Хора“) – един от най-красивите образци на византийската църковна архитектура и изкуство, съхранявщ изумителни мозайки и стенописи от 14 век. Разглеждане на джамията Михримах султан, построена от великия архитект Синан и посветена на принцеса Михримах – дъщерята на султан Сюлейман. Посещение на църквата „Св.Богородица Влахерна“ с чудотворната икона на света Богородица, благодарение на която градът нееднократно е бил спасяван. Преминаване покрай Теодосиевите стени и вратата „Едирнекапъ“, през която завоевателят на Константинопол султан Мехмед II влиза града.
Цена: 50 лв./ 25 € и включва: трансфер, входни такси и екскурзовод на български език.
 
* Гореупоменатите цени за допълнителните мероприятия в ЛЕВА са валидни при предварителна заявка и плащане.
* Деца под 12 г. ползват 10 лв. отстъпка.
** По време на пътуването допълнителните мероприятия се заплащат по гореупоменатите цени в ЕВРО.
Допълнителна информация:
* Необходими документи: - международен паспорт с дата на валидност не по-малко от 60 дни от датата на влизане в Турция; - за лицата под 18 г., пътуващи сами, непридружени от родителите си или пътуващи с единия от тях – се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители/ детето им да пътува в чужбина. Паспортът, оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
* Записване и начин на плащане: внасяне на 50 лв. капаро при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащането се извършва до 7 дни преди датата на отпътуване;
* КОВИД-19 – в случай на положителен тест или затваряне на границите внесеното капаро се възстановява в 14-дневен срок;
* Настаняването в автобуса е според последователността на записване;
* Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията.
* Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 туристи;
* При минимум 6 туристи има възможност за трансфер срещу доплащане спрямо базовата цена от Бургас за тръгване от Обзор – 19 лв.; от Карнобат, Св. Влас,Несебър, Равда, Ахелой – 15 лв.; от Сарафово – 8 лв.; ** Отпътуването от Варна е при минимум 6 туристи.
* Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване;
* Застраховка "Отмяна на пътуване" с покритие за Ковид-19 струва от 1,5% до 2,7% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация и съгласно условията на ЗК Лев Инс. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява;
* Турция: няма визи; забранено е пушенето на обществени места; водата в Истанбул НЕ се пие;
* Парична единица - турска лира (1 TRL ≈ 0,23 лв. към 20.01.21);
* Няма часова разлика от края на м.март до края на м.октомври.
* Входните такси варират според обменния курс.
* Капалъ чарши не работи в неделя; пазарите затварят в 19.00 ч.