„ЧУДЕСАТА НА ПРИРОДАТА”:
ЛЮБЛЯНА – езерото и замъка БЛЕД – замъка ПРЕДЯМА – ПОСТОЙНА ЯМА – ЗАГРЕБ – ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА
 
 5 дни / 4 нощувки
с тръгване от Варна, Бургас, Пловдив  и София

Очаквайте предстоящите ни дати за 2020 г.

1-ви ден :
Отпътуване в 22.30 ч. (предния ден) от Варна, ул.“Антим I“; в 01.00 ч. от Бургас, ул.„Булаир“ с/у х.„Булаир“; в 04.00 ч. от Пловдив, бензиностанция ОМВ до х.”Санкт Петербург”; в 06.00 ч. от София, стадион „В.Левски“ за Словения. Късно вечерта пристигане и настаняване в хотел 3* в района на Любляна. Нощувка.
2-ри ден :


Закуска. Свободно време за пешеходна разходка в стария бароков град Любляна – столицата на Словения – стар бароков град, сгушен в подножието на хълма. Забележителни са: Люблянския замък от времето на келтите, централния площад с францисканската църква "Благовещение", Змайския (драконов) мост, тройния мост, катедралата "Св.Николай" и др. Според местна легенда за основател на Любляна се смята гръцкият герой Язон и неговите аргонавти, търсещи Златното руно. Свободно време или по желание и срещу доплащане полудневна екскурзия до езерото Блед и едноименния замък. Блед, се намира в природен парк „Триглав“ и е известен с кристално чистото си езеро. Средновековният замък е построен върху скала, извисяваща се на 100 м над езерото. При възможност разходка с гребна лодка („плетна“) до църквата „Св. Богородица“, намираща се на остров в центъра на езерото Блед. Връщане в хотела. Нощувка.
3-ти ден :


Закуска. Освобождаване на хотела. Oтпътуване към пещерата Постойна, най-дългият туристически пещерен маршрут в света: 5.3 км, включена в списъка на ЮНЕСКО от 1986 г. Пещерата е дело на река Пивка и се разглежда с атракционно влакче за около час и половина. Тук живее ендемитът пещерен протей (човешка рибка), който е най-голямото пещерно земноводно в света. емпературата в пещерата е 8º-10ºС и препоръчваме носенето на връхна дреха). Отпътуване към замъка Предяма, кацнал на 123-метрова скала, на възраст над 700 години и свързан с много легенди за непокорния владетел Еразъм Предямски. Отпътуване към Хърватия. Пристигане и настаняване в хотел 3* в района на Загреб. Нощувка.
4-ти ден:


Закуска. Свободно време за разходка в бароков Загреб – централния площад “Бан Йосип Йелачич”, стария Градец с църквата “Св.Марко”, Катедралата на Каптол до колоритния пазар Долац. По желание  и срещу доплащане еднодневна екскурзия до Плитвички езера: Отпътуване към Плитвичките езера – тюркоазените очи на  Хърватска. Туристическа разходка (около 3-4 часа) в най-познатия и известен национален парк на Хърватска, включен в списъка на ЮНЕСКО. Националният парк представлява 16 свързани чрез 56 водопада езера, които са се образували между планинските масиви: „Мала Капела“ и „Плесевица“ в района на Лика при наслагването на седименти, гъсти букови и  елови гори. Езерата се разглеждат с панорамно влакче или корабче, които са включени в цената на входната такса. (Разглеждането на парка включва ходене пеша и изисква удобни обувки). Връщане в хотела. Нощувка.
5-ти ден :
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за България, почивки по пътя. Преминаване на хърватско-сръбската и сърбо-българската граници. Пристигане в София и Пловдив вечерта, в Бургас и Варна около и след полунощ.
Стандартна цена:
Дата Цена възрастен в двойна/тройна стая:
от София от Пловдив от Бургас от Варна
16-20.07.2019 г.; 27-31.08.2019 г. 430.00 лв. 440.00 лв. 455.00 лв. 484.00 лв.
* Отстъпка „РАННО ЗАПИСВАНЕ” – 90/60/30 дни преди датата на отпътуванесъответно 9/6/3 %
* Отстъпка за група от минимум 30/20/10 пълноплащащи туристи –  съответно 9/6/3 %
* Отстъпка за дете до 12 г. – 40 лв.
* Ползва се само една от посочените отстъпки – за дете, за ранно записване, за група или СЦО
Цената включва:
-> транспорт с лицензиран автобус;
-> пътни, магистрални и гранични такси; паркинг;
-> 2 нощувка със закуска в хотел Hotel Dolenj`c 3* или подобен в района на Ново место/Любляна.
-> 2 нощувки със закуски в хотел Hotel Laguna 3* или подобен в района на Загреб;
-> водач на агенцията по време на пътуването.
Цената НЕ включва:
-> застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 €  за лица 69.99 г. – 5 лв.; за лица 70-84.99 г. – 12 лв.; лица 85 и повече години не се застраховат;    
-> единична стая – 120 лв.;
-> четири вечери на 3-степенно меню, без напитки – 100 лв.;
-> екскурзия до езерото Блед и едноименния замък – 20 лв./10 € – транспорт и паркинг /без входни такси и билети за лодката „плетна“/;  
-> екскурзия до Плитвички езера – 30 лв./15 € – транспорт и паркинг /без входни такси/;
-> сити такса: 1/1.50 €  на ден на човек в хотел 2*/3*; 2/3 € на ден на човек в хотел 4*/5*;
-> местен екскурзовод за пешеходна обиколка в Любляна – 10 лв./5 € ;
-> местен екскурзовод за пешеходна обиколка в Загреб – 10 лв./5 € ;
-> входни такси, туристически такси и билети за градски транспорт.
Допълнителна информация:
* Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 г., пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/ детето им да пътува в чужбина. Паспортът, оригиналната декларация за родителското разрешение, копие от нея и копие на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
* Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащането се извършва до 14 дни преди датата на отпътуване;
* Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията – осъществяват се при минимум 25 туристи. Заявени по време на пътуването се заплащат в евро и в случай, че има възможност да бъдат предоставени;
* Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;
* Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туристи;
* Срок за уведомление от страна на агенцията при неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване.
* При минимум 6 туристи има възможност за трансфер срещу доплащане спрямо базовата цена от Бургас за тръгване от Обзор – 19 лв.; от Св. Влас, Сл.бряг, Несебър, Равда, Ахелой – 15 лв.; от Поморие, Сарафово – 8 лв.; **Отпътуването от Варна се осъществява при минимум 6 туристи.
* Застраховка "Отмяна на пътуване" струва  от 1,5% до 2,7% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация и съгласно условията на ЗАД Армеец. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.
* Национални валути: в Хърватия – куна (HRK) - 1 € ~ 7.4 HRK; в Словения – евро;
* Няма допълнителни визови и санитарни изисквания;
* Часово време: България: 12.00 ч. – Сърбия, Словения, Хърватска: 11.00 ч.
* Входни такси: Природен парк “Плитвички езера”: входна такса + панорамно влакче + корабче          
01.04-30.06.18 г. – възр. 150 HRK, деца под 7 г. безпл., деца 7 г.-18 г. 80 HRK, студенти 100 HRK  
01.07-31.08.18 г. – възр. 250 HRK, деца под 7 г. безпл., деца 7 г.-18 г. 110 HRK, студенти 160 HRK
- пещерата Постойна 26 € за възр., студенти и ученици 16-25 г. 21 €, деца до 15 г. 16 €;
- пещерата Постойна+замъка Предяма 36 € за възр., студенти и ученици 16-25 г. 29 €; деца до 15 г. 22 €
* Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата и не носи отговорност за промени в работното време и стойността на входните такси на туристическите обекти.