„БАВАРСКИ ЗАМЪЦИ”:   
ГРАЦ – ЗАЛЦБУРГ МЮНХЕН замъците ШЛАЙСХАЙМ, ЛУСТХАЙМ, НИМФЕНБУРГ, НОЙШВАНЩАЙН, ЛИНДЕРХОФ, ХЕРЕНХИМЗЕЕ

6 дни / 5 нощувки
с тръгване от Бургас, Варна, Пловдив и София
 
 

1-ви ден:
Отпътуване в 22.30 ч. (предния ден) от Варна, ул.“Антим I“; в 01.00 ч. от Бургас, ул.„Булаир“ срещу х.„Булаир“; в 04.00 ч. от Пловдив, бензиностанция ОМВ до х.”Санкт Петербург”; в 06.00 ч. от София, стадион „В.Левски“ през Сърбия и Хърватия за Словения. Почивки по пътя. Късно вечерта пристигане и настаняване в хотел 3* в района на Птуй/Марибор. Нощувка.
2-ри ден:


Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Грац – вторият по големина град в Австрия и родно място на Арнолд Шварценегер. Свободно време за разглеждане на основните забележителности: кметството, катедралата, мавзолеят на Фердинанд II, музеят на модерните изкуства „Кунстхаус“, изкуственият остров на река Мур, старият дворец Шлосберг с часовниковата кула – символ на града. Отпътуване за Залцбург и свободно време за разглеждане на основните забележителности: катедралата, къщата на Моцарт, площад Моцарт, първата сладкарница, произвеждаща шоколадовите бонбони „Моцарт кугелн“, старата резиденция, крепостта „Хоензалцбург“ и др. Отпътуване за Германия. Настаняване в хотел 3* в района на Мюнхен/Химзее. Нощувка.
3-ти ден:


Закуска. Свободно време или по желание и срещу доплащане екскурзия до дворците Шлайсхайм, Лустхайм, Нимфенбург и Мюнхен: Шлайсхайм – комплекс от дворци в градчето Обершлайсхайм в близост до Мюнхен, изграден е от владетелите от династията Вителсбах като лятна резиденция. Комплексът се състои от три отделни дворци от XVII и XVIII век, свързани чрез голям парк – старият и новият Шлайсхайм и Лустхайм. Нимфенбург – разположен почти в централната част на Мюнхен, основна лятна резиденция на баварските владетели и удивителен бароков дворец. Мюнхен – център на германската провинция Бавария; свободно време в центъра: Карлсплац, Карловата порта, църквата „Фрауенкирхе“ – символ на Мюнхен, централният площад „Мариенплац“ с колоната на Дева Мария, Старото кметство, Новото кметство, най-старата църква Св.Петър. Връщане в хотела. Нощувка.
4-ти ден:


Закуска. Свободно време или по желание и срещу доплащане екскурзия до дворците Нойшванщайн и Линдерхоф: Отпътуване към Баварските Алпи, вдъхновили Рихард Вагнер да създаде едни от най-великите шедьоври в класическата музика. Пристигане в селцето Хоеншвангау. Възможност за снимки на Хоеншвангау/отвън/, дворецът на родителите на Лудвиг ІІ. Посещение на Нойшванщайн – един от най-красивите и зрелищни замъци в света – в буквален превод името му означава „Нов лебедов камък”, красотата му вдъхновява Чайковски за създаването на балета „Лебедово езеро“. Фото пауза на моста на Мария. Отпътуване и посещение на двореца Линдерхоф – единственият дворец, който Лудвиг ІІ успява да завърши приживе. Архитектурата, пищната украса и парковите градини, водопади и павилиони са повлияни от Версайския дворец. Връщане в хотела. Нощувка.
5-ти ден:


Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване. Свободно време на брега на езерото Химзее или по желание и срещу доплащане екскурзия до двореца Херенхимзее: Пътуване с кораб до остров Херенинзел, на който величествено се извисява дворецът Херенхимзее – най-разкошният дворец, построен от Лудвиг II през ХIX век. Желанието му било да притежава копие на Версайският дворец, в знак на почит към своя идол Краля Слънце Луи XIV. Построен е в комбинация на рококо и барок с множество детайли от злато, порцелан и мрамор. Посещение на двореца и градините му. Отпътуване и късно вечерта настаняване в хотел 3* в района на Любляна/Загреб. Нощувка.
6-ти ден:
Ранна закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване, почивки по пътя и пристигане в София късно вечерта, в Бургас около полунощ, във Варна след полунощ (на следващия ден).
Стандартна цена:
Дата на отпътуване: Цена възрастен в двойна/тройна стая:
от София от Пловдив от Бургас от Варна
19.10.2020 г. 473.00 лв. 483.00 лв. 498.00 лв. 527.00 лв.
24.08.2020 г. 524.00 лв. 534.00 лв. 549.00 лв. 578.00 лв.
14.12.2020 г. 574.00 лв. 584.00 лв. 599.00 лв. 628.00 лв.
* Отстъпка„Ранно записване” – 90/60/30 дни преди датата на отпътуванесъответно 9/6/3 %
* Отстъпка „Група“ от 10 – 20 туристи – 3 %; за групи над 20 туристи – по договаряне
* Отстъпка „Дете“ до 12 г. - 50 лв.
* Ползва се само една от посочените отстъпки –за ранно записване, за група, за дете или СЦО
Цената включва:
-> транспорт с лицензиран автобус;
-> пътни, магистрални и гранични такси, паркинг;  
-> 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Птуй/Марибор;
-> 3 нощувки със закуски в хотел 3* в района на Мюнхен/Химзее;
-> 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Любляна/Загреб;
-> посещение на Грац, Австрия;
-> посещение на Залцбург, Австрия;
-> водач на агенцията по време на пътуването.
Цената НЕ включва:
-> доплащане за застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 10 000 € за лица на възраст до 69.99 г. – 10 лв.; за лица 70-84.99 г. – 20 лв.; лица 85 и повече години не се застраховат;
-> доплащане за единична стая – 200 лв.;
-> екскурзия до дворците Шлайсхайм, Лустхайм, Нимфенбург (дворец, парк и музей на каляските) и Мюнхен – 60 лв./ 30 €  като цената включва трансфер, паркинг и входни такси за трите двореца;
-> екскурзия до дворците Нойшванщайн и Линдерхоф – 70 лв./ 35 € като цената включва трансфер, паркинг, такса резервация и входни такси за двата двореца;
-> екскурзия до двореца Херенхимзее – 40 лв./ 20 € като цената включва двупосочен билет за кораб до/от остров Херен, такса резервация и входни такси за двореца, музеите и парка;
-> туристическа такса – 2 € на човек на ден за хотел 3* (заплаща се задължително);
 -> входни такси, туристически такси и билети за градски транспорт.
Допълнителна информация:
* Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 г., пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина. Паспортът, оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
* Записване и начин на плащане: 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащането се извършва до 14 дни преди датата на отпътуване;
* Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията – осъществяват се при минимум 25 туристи. Заявени по време на пътуването се заплащат в евро в случай, че има възможност да бъдат предоставени;
* Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;
* Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туристи;
* При минимум 6 туристи има възможност за трансфер срещу доплащане спрямо базовата цена от Бургас за тръгване от Обзор – 19 лв.; от Св. Влас, Сл.бряг, Несебър, Равда, Ахелой – 15 лв.; от Поморие, Сарафово – 8 лв.; **Отпътуването от Варна се осъществява при минимум 6 туристи;
* Срок за уведомление от страна на агенцията при неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване.
* Застраховка "Отмяна на пътуване" струва  от 1,5% до 2,7% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация и съгласно условията на ЗАД Армеец. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.
* Национални валути: Словения, Австрия и Германия – евро; Сърбия – сръбски динар (RSD) - 1 € = 115 RSD; Хърватия (HRK): 1 € = 7,4 HRK;
* Няма допълнителни визови и санитарни изисквания;
* Часово време: България: 12.00 ч. – Сърбия, Хърватия, Словения, Австрия, Германия: 11.00 ч.
* Входни такси: двупосочен билет за автобус-совалка до/от Нойшванщайн и Мариенбрюке – 3 €; дворец Хоеншвангау – 14 € (билет, аудио-гид и такса резервация, заявява се и се заплаща предварително в офиса). 
** От мястото, на което ви оставя автобуса-совалката до входа на замъка Нойшванщайн остават около 600 м за пешеходно преминаване за около 10-15 мин.
** Според правилата за посещение на всеки един дворец за групи е задължителна предварителната резервация.
*** Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата и не носи отговорност за промени в работното време и стойността на входните такси на туристическите обекти.