Черен петък

потвърдена - има места

НОВА ГОДИНА В ИСТАНБУЛ, Турция

хотел TILIA  4* и гала-вечеря на кораб по Босфора

4 дни / 3 нощувки, 3 закуски с гала-вечеря на кораб по Босфора
с тръгване от Бургас и възможност за отпътуване от района на Варна

30.12.2023 г. – 02.01.2024 г.

Моля, въведете брой възрастни и брой деца преди да натиснете бутон РЕЗЕРВИРАЙ:
LAST MINUTE - отстъпка 40 лв за резервация през периода 04.12.2023 - 20.12.2023 с пълно плащане или до изчерпване на местата.
 

Дата на тръгване Цена Статус
30/12/2023 658.00 потвърдена - има места

Отстъпки:
* „Last minute” – 40 лв от 04.12.23 до 20.12.23
* „Група“ от минимум 10 туристи – 3 %; над 30 туристи – по договаряне (СЦО)
* „Дете“ до 11.99 г. с 1 възрастен в стая - 60 лв;
* "Дете" до 11.99 г. с 2 възрастни в стая - 230 лв;
* "Собствен транспорт" - 50 лв.
* Ползва се само една от посочените отстъпки – за last minute, за група, за дете или СЦО;
Предимства:
- настаняване в хотел Тилия 4* с отлична локация и достъп до туристическите забележителности
- гала-вечеря с местни напитки неограничено на луксозен кораб по Босфора, включена в цената
- трансфер хотел - кораб - хотел
- посещение на църквата на първото число /църквата на желанията/
- комфортен туристически автобус
- професионални екскурзовод и шофьор
 
Цената включва:
-> транспорт от/до Бургас с лицензиран автобус; 
-> пътни и гранични такси, паркинг;
-> 3 нощувки със закуски в хотел Тилия 4* https://www.hoteltilia.com;
-> Новогодишна вечеря на круизен кораб по Босфора на 3-степенно меню, местни безалкохолни и алкохолни напитки без лимит; програма с DJ и ориенталски танци;
-> посещение на църквата на първото число;
-> посещение на търговски център Аква Флория;
-> посещение на Лозенград;
-> водач от агенцията по време на пътуването;
-> застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица до 69.99 год.
Цената НЕ включва доплащания за:
-> застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица 70 - 84.99 г.  – 10 лв.; лица 85 и повече години не се застраховат;   
-> единична стая – 195 лв.;
-> трансфер за тръгване от място, различно от Бургас при минимум 6 души;
-> входни такси, туристически такси, пср/антигенен тест при необходимост и билети за градски транспорт;
-> допълнителните мероприятия, които се осъществяват при група от минимум 25 туристи.
Програма:
1-ви ден / събота 30.12.2023 г.: Отпътуване в 07.30 ч. от Бургас, ул. „Булаир” 10 срещу х.„Булаир” (среща в 07.15 ч.). Преминаване на границата през ГКПП Малко Търново-Дерекьой. Пътуване през Турция. Почивка по пътя. Пристигане и настаняване в хотел Тилия 4* в кв.Лалели, до историческия център на Истанбул. Свободно време или мероприятие срещу доплащане: посещение на новата джамия Чамлъджа и мол Watergarden Istanbul - възможност за разходка из градината на покрива, за любима кухня от различни краища на света и за наблюдение на светлинното шоу на пеещите фонтани. С площ от 5 000 м2  басейнът се смята за "най-големия" такъв в Европа. Нощувка.

2-ри ден / неделя 31.12.2023 г.: Закуска. Свободно време или мероприятия срещу доплащане: Разходка с корабче по Босфора и Обиколка „Сърцето на Истанбул”. Свободно време за подготовка за новогодишната вечер. Трансфер от хотела до пристанището за качване на борда на кораб за посрещане на НОВАТА ГОДИНА, плаващ по Босфора, под красиво осветените мостове и покрай сияещите европейски и азиатски брегове на протока.  Новогодишната гала вечеря е на сет меню (асорти турски студени и топли предястия, основно ястие, десерт) с включени местни алкохолни и безалкохолни напитки без лимит. Шоу програма с DJ , ориенталски танци и изненади. ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!!! Трансфер обратно до хотела. Нощувка.

3-ти ден / понеделник 01.01.2024 г.: БОНУС: Посещение на църквата на Първото число, наречена така от вярващите поради факта, че е отворена само на първото число от месеца. Можете да закупите ключе, с което да отключите чудотворната сила на иконите и да отправите съкровено желание. Не забравяйте, че когато то бъде изпълнено, трябва на първо число да сте отново в божието място и да върнете ключето.
    Късна закуска. Свободно време или мероприятия срещу доплащане: Посещение на Принцови острови” или „Християнски Истанбул”; вечерта”Истанбул от високо” с трансфер и включени входни такси. Нощувка.

4-ти ден / вторник 02.01.2024 г.:  Закуска. Свободно време или мероприятие срещу доплащане: Посещение на джамията Сюлеймание и хълма Пиер Лоти.
До 12:00 ч. Освобождаване на хотела и отпътуване. Посещение на търговски център Аква Флория и възможност за посещение на Истанбул аквариум с доплащане на входната такса на място. Отпътуване и кратък престой в центъра на Лозенград. Отпътуване за България; преминаване през ГКПП М.Търново-Дерекьой и вечерта пристигане в Бургас.
Допълнителни мероприятия:
*** Посещение на джамията Чамлъджа и МОЛ Watergarden Istanbul – трансфер до азиатската част с преминаване по първия висящ мост над Босфора и посещение на най-новата джамия Чамлъджа, откъдето се открива прекрасна панорама. Посещение на МОЛ Watergarden за наблюдение на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музика. Басейнът е с площ от 5 000 м2 и се смята за най-големия такъв в Европа.
Цена: 40 лв./20 € и включва: трансфер, такси, МОЛ Watergarden Istanbul и екскурзовод на български език.

*** Разходка с корабче по Босфора – с подробен разказ за обектите по европейския и азиатския бряг: кварталите на различните общности, двореца Долмабахче, местността Ортакьой, единствения изкуствен остров, двореца Бейлярбей, Девическата кула, кулата Галата и други интересни места; посещение на ”Египетския пазар”.
Цена: 40 лв./20 € и включва: трансфер, разходка с корабче, ”Египетския пазар” и екскурзовод на български език.

*** Обиколка „сърцето на Истанбул“ – панорамен пешеходен тур: площад Хиподрум с трите колони /Змийска, Египетска и Порфирогенна/, Синята джамия (отвън), чешмата на Вилхелм II, банята на Хюрем султан (отвън) и базиликата „Света София” (входна такса + слушалки). 
Цена: 40 лв./20 € и включва: пешеходен тур, входна такса, слушалки и екскурзовод на български език.

*** „Принцови острови” – 9 на брой, разположени в Мраморно море, на югоизток от Истанбул. Посещение на най-големият от тях – Буюк Ада. Разходка във вътрешността на острова, по бреговете и по живописните улички с красиви къщи, дюкяни и кафенета. Възможност за кулинарна наслада в някое от множеството ресторанчета на брега.
Цена: 40 лв./ 20 € и включва: трансфер, фериботни билети и екскурзовод на български език.

*** Обиколка „Християнският Истанбул“ – посещение на църквата „Св.Георги“ – седалище на Константинополската патриаршия. Сред най-ценните реликви на църквата са мощите на св. Григорий Богослов, св. Йоан Златоуст, св. Евтимия, "Колоната на Бичуването", на която Спасителят е бил вързан и бичуван. Посещение на църквата „Св.Богородица Влахерна“ с аязмо и чудотворна икона на Света Богородица, благодарение на която градът нееднократно е бил спасяван; посещение на българската желязна църква „Свети Стефан“. Разходка из кварталите Фенер и Балат.
Цена: 30 лв./ 15 € и включва: трансфер, входни такси и екскурзовод на български език.

*** „Истанбул от високо” с посещение на небостъргача „Сапфир” – най-високата жилищна сграда в Европа с панорамната площадка, откъдето се открива гледка към града и Босфора на 360 градуса и възможност да се насладите на Sky RIDE – 4D изумителна симулация на полет с хеликоптер над Истанбул.
Цена: 80 лв./40 € и включва: трансфер, вход за терасата, вход за симулацията и екскурзовод на български език.

* Гореупоменатите цени за допълнителните мероприятия в ЛЕВА са валидни при предварителна заявка и плащане. По време на пътуването се заплащат по гореупоменатите цени в ЕВРО.
* Деца под 12 г. ползват 10 лв./ 5 €
отстъпка.
* Възможно е разместване на допълнителните мероприятия по дни и последователност в зависимост от броя на записаните туристи, трафика, промяна в работно време на обект и официални събития.
Допълнителна информация:
* Необходими документи: - международен паспорт с дата на валидност не по-малко от 60 дни от датата на влизане в Турция; - за лицата под 18 г., пътуващи сами, непридружени от родителите си или пътуващи с единия от тях – се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители/ детето им да пътува в чужбина. Паспортът, оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването. !!! ВСЕКИ ТУРИСТ НОСИ ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪХРАНЯВАНЕ НА ДОКУМЕНТА СИ ЗА САМОЛИЧНОСТ ПО ВРЕМЕ НА ПЪТУВАНЕТО И ПРЕСТОЯ ЗАД ГРАНИЦА !!!
* Записване и начин на плащане: 30%. капаро при записване и сключване на договор за организирано пътуване; доплащането се извършва до 20 дни преди датата на отпътуване;
* Ковид-19 – в случай на затваряне на границите внесената сума се възстановява в 14-дневен срок. Към момента няма допълнителни изисквания за представяне на пср/антигенен тест. Носят се маски в градския транспорт и болниците.
* Застраховка "Отмяна на пътуване" с или без покритие за Ковид-19 струва от 2,5% до 4,5 % от пакетната цена, в зависимост от срока на анулация съгласно условията на ЗК Лев Инс. ** При заболяване, неполучаване на отпуск, положителен пср/антигенен тест или карантина преди отпътуването заплатените суми се възстановят по клаузите на тази застраховка. *** При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява;
* Настаняването в автобуса е според последователността на записване;
* Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията.
* Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 туристи; * При минимум 6 туристи има възможност за трансфер срещу доплащане спрямо базовата цена от Бургас за тръгване от: Варна – 60 лв.; Обзор – 35 лв.; Карнобат, Св.Влас, Сл.бряг, Несебър, Равда, Ахелой – 25 лв.; Айтос – 20 лв.; Поморие, Сарафово – 15 лв.;
* Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването (и на трансфера) поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване;
* Турция: няма визи; забранено е пушенето на обществени места; водата в Истанбул НЕ се пие;
* Парична единица - турска лира (1 TRL ≈ 0,07 лв. към 10.10.23);
*Няма часова разлика от края на м.март до края на м.октомври.
* Входните такси варират постоянно и актуалните са оповестени на входовете на обектите.
* Капалъ чарши не работи в неделя; пазарите затварят в 19.00 ч.
хотел Тилиа 4*
https://www.hoteltilia.com/galeri/
Разположение: намира се в квартал Лалели/Фатих, Истанбул; на 1,1 км от Синята джамия и базиликата Света София, на 5 минути пеша от Капалъ чаршъ, в район с много ресторантчета, дюнерджийници, магазини, спирки на автобуси, метро и трамвай;
В стаите: климатик, телевизор със сателитни канали, телефон, баня с душ, сешоар, минибар, бюро;
На територията: вътрешен басейн и турска баня срещу заплащане.
Анулации и неустойки:
1. Крайният срок, в който ПОТРЕБИТЕЛЯТ може да се откаже от организираното пътуване с автобус или самолет, без да дължи неустойка, е до 65 /шестдесет и пет/ дни преди датата на отпътуване.
2. При организирани пътувания с автобус, ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже в период по-малък от 65 дни от датата на отпътуване, дължи неустойка от цената на туристическия пакет на човек, както следва:
от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 30 %;
от 34 до 15 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 50 %;
от 14 до 08 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 75%;
от 07 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 100 %.
2.1. При организирани пътувания със самолет, ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже в период по-малък от 65 дни от датата на отпътуване, дължи неустойка от цената на туристическия пакет на човек, както следва:
от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 50 %;
от 34 до 15 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 75 %;
от 14 преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 100 %.
3. При анулация на резервацията за пътуване поради болест или други лични причини на ПОТРЕБИТЕЛЯ, той дължи неустойка съгласно т.2 и т.2.1. Препоръчва се на всеки клиент сключването на застраховка "Отмяна на пътуване", по клаузите на която в случай на заболяване, карантина или отказ на отпуск от страна на работодателя, размерът на дължимата неустойка се покрива от застрахователя.
4. ОРГАНИЗАТОРЪТ си запазва правото да откаже извършването на услуги преди и по време на пътуването, включително и пълна анулация на услуги до края на пътуването, на всяко лице, чието поведение е такова, че според държавен служител, клиент, контрагент или друго оторизирано от ОРГАНИЗАТОРА лице, причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозно неудобство сред други клиенти, служители или контрагенти на ОРГАНИЗАТОРА.
5. При заминаване по туристическа програма в града или мястото, където следва да се нощува, не се изчакват закъснели туристи и не се възстановяват средства за услугите, които не са консумирани.
6. При отпътуване за друг град или място, където следва да се нощувка, закъснели туристи се изчакват до 15 /петнадесет/ минути. Закъснелите догонват групата или се прибират в България за своя сметка. В тези случаи, ОРГАНИЗАТОРЪТ не носи отговорност за последствията за тези клиенти и не възстановява средства за услугите, които не са консумирани.
7. ОРГАНИЗАТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията. Проявата, причинила анулацията, се документира с протокол, подписан от присъстващи на място служебни лица и/или туристи.
От До Цена Статус
30/12/2023 02/01/2024 658.00 лева има места