от Бургас и Варна
НОВА ГОДИНА В ИСТАНБУЛ, Турция

хотел PREMIUM BEETHOVEN  4*

4 дни / 3 нощувки
с тръгване от Варна, Слънчев бряг, Бургас

31.12.2020 г. – 03.01.2021 г.

1-ви ден/четвъртък 31.12.2020 г.:
Отпътуване в 03:30 ч. от Варна, ул. "Антим I''; в 06:00 ч. от Бургас, ул. „Булаир” срещу х.„Булаир”. Преминаване на границата през ГКПП Малко Търново-Дерекьой. Пътуване през Турция. Почивка по пътя. Пристигане в Истанбул – един от най-романтичните градове, привличащ туристите с хилядолетна история, богата култура и забележителности от няколко епохи.
БОНУС: Посещение на българската църква “Св.Стефан” (издигната през 1896 г., тя е изцяло сглобена от железни части, проектирани и изработени в Австрия и пренесени след това с кораб до тук).
Настаняване в хотел Premium Beethoven 4*.  БОНУС: ползване на закрит басейн, сауна, турска баня и фитнес
13:30 ч. Свободно време или мероприятие срещу доплащане:
*** Обзорна обиколка „Два континента“ – (около 4 часа) Панорамна автобусна обиколка: двореца „Топ Капъ”, Египетския пазар, кулата „Галата”, двореца „Долмабахче”, залива „Златния рог”. Преминаване по първия висящ мост над Босфора и фото-пауза на хълма Чамлъджа, откъдето се открива прекрасна панорама към Мраморно море и Принцовите острови, към историческия полуостров и Босфора. Възможност да се насладите на тази красота на чаша чай или кафе. Пешеходен тур: площад Хиподрум с трите колони /Змийската, Египетския обелиск и Порфирогенната колона/, Синята джамия, чешмата на Вилхелм II, базиликата „Св.София” и банята на Хюрем султан. Цена: 30 лв./15 € и включва: автобусна обиколка, пешеходен тур и екскурзовод на български език.
            Свободно време за подготовка за новогодишната вечер. Нощувка.             
                        Официално посрещане на НОВАТА 2021 ГОДИНА по избор:
enlightened Атракционно заведение GAR MUSICHALL със солист HAKAN KARTAL
enlightened Кораб плаващ по Босфора с програма
enlightened Ресторант DIANA с участието на ЕКСТРА НИНА
Ч Е С Т И Т А   Н О В А   Г О Д И Н А !!!
2-ри ден/петък 01.01.2021 г.:
Късна закуска.
            БОНУС: Посещение на църквата на Първото число, наречена така от вярващите поради факта, че е отворена само на първото число от месеца. Можете да закупите срещу 2 т.лири ключе, с което да отключите чудотворната сила на иконите и да отправите съкровено желание. Не забравяйте, че когато то бъде изпълнено, трябва на първо число да сте отново в божието място и да върните ключето.
            Свободно време или мероприятия срещу доплащане:
*** Обиколка „Модерният Истанбул“ – (около 3 часа) Разглеждане на един от най-прекрасните площади в цял свят „Таксим“ – модерният център на Истанбул, с прочутия Паметник на Републиката. Пешеходна разходка по най-известната улица в града – „Истиклял“. В годините на Османската империя е представлявала булевард, характерен за френските градове. Сградите на улицата са истинско произведение на архитектурното изкуство, те са предимно барокови и неокласически. Минаване покрай църквите „Света Троица“, „Свети Антоан“.
Цена: 30 лв./ 15 € и включва: трансфер с метро/трамвай, пешеходен тур и екскурзовод на бълг.език.
*** Обиколка „Азиатски Истанбул” с посещение на МОЛ „Емаар” и МОЛ Watergarden Istanbul – (около 6 часа) Трансфер до азиатската част с посещение на МОЛ „Емаар”, където се намира най-новият аквариум в Истанбул с подводна зоологическа градина (доплащане за входна такса). Има различни тематични сектори с над 20 000 морски обитатели и земноводни от 200 вида, включващи подводен стъклен тунел, галерия с риби, скали и водопади, царството на крокодилите, островът на пингвините. Посещение на МОЛ Watergarden Istanbul – възможност за разходка из градината на покрива, за любима кухня от различни краища на света и за наблюдение на светлинното шоу на пеещите фонтани. С площ от 5 000 м2  басейнът се смята за "най-големия" такъв в Европа.
Цена: 40 лв./ 20 € и включва: трансфер, посещение на МОЛ-овете и екскурзовод на български език.
Връщане в хотела. Нощувка.
3-ти ден/събота 02.01.2021 г.:
Закуска.
            Свободно време или мероприятия срещу доплащане:
*** „Принцови острови” – (около 6 часа) Принцовите острови са общо 9 на брой, разположени са в Мраморно море, на югоизток от Истанбул. Посещение на най-големият от тях – Буюк Ада. Свободно време за разходка във вътрешността на острова, по бреговете и по живописните улички с красиви къщи, дюкяни и кафенета. Възможност за кулинарна наслада в някое от множеството ресторанчета.
Цена: 30 лв./ 15 € и включва: трансфер, фериботни билети и екскурзовод на български език.
*** Разходка с корабче по Босфора – (около 4 часа) Екскурзовод на български език разказва подробно за обектите по европейския и азиатския бряг: кварталите на различните общности, двореца Долмабахче, местността Ортакьой, единствения изкуствен остров в Босфора, двореца Бейлярбей, Девическата кула, кулата Галата и други интересни места; посещение на ”Египетския пазар” – на подправките и сладостите.
Цена: 40 лв./20 € и включва: трансфер, разходка с кораб, посещение на пазара и екскурзовод на български език.           
*** Джамията „Сюлеймание” и хълмът „Пиер лоти“ – (около 4 часа) Посещение на „Сюлеймание“ – величествената джамия на султан Сюлейман Великолепни, перлата на майстор Синан, която вече 450 години посреща всеки изгрев и изпраща всеки залез над Златния рог. Джамията се вижда от всяка част на залива и целия район на Галата. Изкачване с лифт до прочутото кафене на Пиер Лоти - френски писател, известен с екзотичните си романи и с получения чин офицер в турската армия, място с незабравима гледка.   
Цена: 30 лв./ 15 € и включва: трансфер, посещение на „Сюлеймание“, лифт и екскурзовод на български език.
*** „Вечерен круиз по Босфора” – (около 4 часа) Корабът плава покрай европейския и азиатския бряг, докато се наслаждавате на вечеря, напитки, богата фолклорна програма и ориенталски танци.
Цена: 80 лв./40 € и включва: трансфер, круиз по Босфора, вечеря (ордьовър, салата, основно ястие, десерт), местни алкохолни и безалкохолни напитки без лимит, фолклорна програма и ориенталски танци. 
            Връщане в хотела. Нощувка.
4-ти ден/неделя 03.01.2021 г.:
Закуска.
            Свободно време или мероприятие срещу доплащане:
*** „Азиатските потайности“ и Кулата на Девицата – Пътуване под водите на Босфора с новата метро линия „Мармарай“. Пешеходна разходка в азиатския район Юскудар. Посещение на Девическата кула (Къз кулеси) – един от най-романтичните и загадъчни обекти на Истанбул, издигащ се между двата континента. Възможност да изпиете чашка чай или турско кафе с незабравима гледка към Босфора. Разглеждане на джамията Михримах султан – едно от първите произведения на архитекта Синан.     
Цена: 40 лв./ 20 € и включва: трансфер с метрото „Мармарай“, пешеходен тур в Юскудар, билет до/от Кулата на Девицата, посещение на джамията „Михримах султан“ и екскурзовод на български език.
12:00 ч. Освобождаване на хотела и отпътуване. БОНУС:  Посещение на търговски център „Форум Истанбул”, един от най-големите по рода си в Европа, където са представени магазини на над 280 фирмени марки. Тук е и изключително красивия аквариум „SEALIFE” /бившия аквариум „Тюркуазу”/, представящ над 15 000 вида морски животни, включително и най-голямото семейство от тигрови акули в Европа. Възможност да преминете през най-големия подводен тунел за наблюдение на рибите – 83 м. В близост се намират и магазините на IKEA и DECATLON. Отпътуване за България; преминаване през ГКПП М.Търново-Дерекьой и вечерта пристигане в Бургас, във Варна – около полунощ.
Цена:
стандартна стая
 
от Бургас
до 31.10.20 до 30.11.20 до 23.12.20
възрастен в двойна/тройна стая:  325 лв 335 лв 345 лв
възрастен в единична стая:  460 лв 470 лв 480 лв
възрастен с 1 дете (0-11.99) в стая: 620 лв 640 лв 660 лв
2-ма възрастни с 1 дете (0-11.99) в стая: 840 лв 870 лв 900 лв
* за ранно записване до конкретна дата са необходими плащане на 50 лв. капаро и подписан договор
** за ползване на собствен транспорт се приспада по 50 лв./човек (независимо дали е възрастен или дете) и възможност за ползване на автобусна седалка при престоя в Истанбул не се гарантира.
ХОТЕЛ „PREMIUM BEETHOVEN” 4*
http://www.beethovenpremium.com    

Разположение: намира се в квартал Фатих, Истанбул; на 1,1 км от джамията „Сюлеймание"; на 2,5 км от Египетският пазар и на 5 минути пеша от Капалъ чаршъ;
В стаите: климатик, телевизор със сателитни канали, телефон, баня с душ, сешоар, минибар, бюро;
На територията: вътрешен басейн, фитнес център, СПА център - хидромасажна вана, сауна и турска баня.
Цената включва:
-> транспорт с лицензиран автобус по маршрута;
-> 3 нощувки със закуска в хотел PREMIUM BEETHOVEN  4*;
-> БОНУС: ползване на закрит басейн, сауна, турска баня и фитнес;
-> БОНУС: Посещение на българската желязна църква “Св.Стефан”;
-> БОНУС: Посещение на църквата на Първото число;
-> БОНУС: Посещение на търговски център „Форум Истанбул”;
-> водач от агенцията по време на пътуването;
-> обслужване от местен партньор на български език;
-> пътни и гранични такси, паркинг;
-> застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с покритие за Ковид с лимит 5000€ за лица до 63.99 г.
Цената НЕ включва доплащания за:
-> застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” за лица 64-84.99 г. с лимит 5000 € – 8 лв.;
 лица над 85 год. не се застраховат;
-> трансфер при минимум 6 туристи за тръгване от Карнобат – 15 лв.; Варна – 29 лв.; Обзор – 19 лв.; от Св. Влас, Сл.бряг, Несебър, Равда, Ахелой – 15 лв.; от Поморие, Сарафово – 8 лв.;
-> градски транспорт, входни такси, новогодишна вечеря и допълнителни мероприятия:
* Гореупоменатите цени за допълнителни мероприятия са валидни при предварителна заявка и плащане в офиса в брой или по банка в ЛЕВА.                                  
* Деца под 12 г. ползват 10 лв. отстъпка;
** По време на пътуването допълнителните мероприятия се заплащат по гореупоменатите цени в ЕВРО.

-> Новогодишна вечеря по избор (заявява се и се заплаща предварително):     
  • Атракционно заведение GAR MUSICHALL със солист HAKAN KARTAL (21:00 ч. - 03:00 ч.)
Цена: 130 лв на възрастен / 90 лв на дете до 12 г. и включва: Новогодишна вечеря в атракционното заведение GAR MUSICHALL: 12 вида студени мезета; 4 вида топли предястия; сезонна салата; печена пълнена пуйка с кестени; плодова салата; местни алкохолни и безалкохолни напитки без лимит. Програма: ориенталски танци, фолклорна група, анадолски народни танци, професионално шоу: солист - HAKAN KARTAL
  • Яхта плаваща по Босфора с програма (20:00 ч. - 02:00 ч.)     
Цена: 160 лв на възрастен / 100 лв на дете до 12 г. и включва: трансфер до пристанище и обратно, Новогодишна вечеря на борда на яхта плаваща по Босфора: ядки, чипс; зеленчуци; студено предястие - няколко вида студени мезета, топло предястие - солени пурички, пилешки крокети, картофени крокети; пълнена пуйка с кестени и ориз, картофено пюре; местни алкохолни и безалкохолни напитки без лимит. Програма: BELLY DANCER - ориенталски танци, фолклорна група, анадолски народни танци, DJ.
  • Ресторант DIANA с участието на ЕКСТРА НИНА (20:00 ч. - 02:00 ч.)
Цена: 150 лв на възрастен / 95 лв на дете до 12 г. и включва: Новогодишна вечеря в ресторант DIANA: 12 студени разядки: пикантна разядка, руска салата, салата снежанка, кьопоолу, салата от патладжан, бяло сирене, шунка, домати, краставици, разядка с кисело мляко и моркови, сарми, пълнени чушки; сезонна салата; 3 топли предястия - солени пурички, кремвирши, пилешки крокети; богато основно ястие - телешки стек + пуешко с ориенталски пилаф + печени картофки; десерт - сезонни плодове, традиционни плодови сладкиши;  местни алкохолни и безалкохолни напитки без лимит. Програма: ориенталски танци и EXTRA NİNA
Допълнителна информация:
* Необходими документи – валиден международен паспорт – минимум 60 дни от датата на връщане; - за лицата под 18 г., пътуващи сами, непридружени от родителите си или с единия от тях – освен международен паспорт се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители/ детето им да пътува в чужбина. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето се носят по време на пътуването заедно с паспорта.
* Записване и начин на плащане: внасяне на 50 лв. депозит при записване и сключване на договор за организирано пътуване; доплащането се извършва най-късно до 08.12.2020 г.
* Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията – осъществяват се при минимум 25 туристи.
* Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туристи;
* Срок за уведомление при неосъществяване на пътуването – 07 дни преди датата на отпътуване;
* Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;
* Застраховка "Отмяна на пътуване" струва  от 1,5% до 2,7% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация и съгласно условията на ЗАД Армеец. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява;
* Турция: - няма визови и санитарни изисквания;            
* Валутен курс:  1.00 TRL = 0.23 лв.;   
* Часово време: България 12.00 ч.  Турция 13.00 ч. (от последната седмица на месец октомври до последната седмица на месец март)