НОВО

няма места

УИКЕНД В „МАЛКИЯ ПАРИЖ”:
БУКУРЕЩ – СПА ЦЕНТЪР „ТЕРМЕ БУКУРЕЩ” –
СОЛНАТА МИНА В СЛАНИК – ДВОРЕЦА „МОГОШАЯ“


2 дни / 1 нощувка
с тръгване от Бургас, Варна, Шумен и Русе

Цени с калкулирана отстъпка за Ранно записване:
 

Дата на тръгване Цена Статус
16/11/2019 0.00 потвърдена - няма места

1-ви ден:05.00 ч. Отпътуване от Бургас, ул. “Булаир“ срещу хотел “Булаир“; в 07.00 ч. от Варна, ул.”Антим I” по маршрут – Шумен – Русе – Букурещ. Преминаване през Дунав мост на българо-румънската граница. Около обяд пристигане в Букурещ – панорамен тур на румънската столица, известна още като "Малкия Париж" заради артистичния си живот и красивата архитектура – площадите Съединение, Университетски, Виктория, Революция, сградите на Военния клуб, Зимния дворец, Атенеума, Историческия музей и др.  Свободно време за разходка в старата част „Липскани“ или по желание, срещу доплащане и предварителна заявка посещение на Парламента – втората по големина административна сграда в света след Пентагона, построена на площ от 45 дка от 20 000 работници при управлението на Николае Чаушеску – стандартен тур. Настаняване в хотел 3* в Букурещ.
Свободно време. Трансфер до „Терме Букурещ“ (Therme Bucuresti) – най-големият спа и уелнес комплекс в Европа – ТРОПИЧЕСКИЯТ РАЙ близо до нас! Разположен е на площ от над 30 000 м2 и приема до 4000 посетители едновременно. Парк център Therme разполага с топли басейни и с най-голямата закрита и открита градина в Румъния, където има над 800 000 растения, включително 1500 палми, безброй орхидеи и много други уникални видове. Температурата на въздуха в Терме Букурещ е постоянна – 29/30°С, а на водата 33°С – през цялата година. Комплексът разполага с 9 басейна с термална вода, 3 външни басейна с целогодишна температура от 33°С; 16 водни пързалки; 6 сауни; 4 парни бани; джакузита; снек бар; бира-бар, винен бар; ресторант. Разделен е на три основни сектора:
*The Palm – Палмата е най-обширната и просторна зона, висока повече от 50 м, релаксация сред 500 палмови дървета – най-голямата градина от този тип в Европа, стотици шезлонзи.
*Elysium – Елисиум е ВИП зоната, предназначена за термални бани и за тези, които биха искали да се насладят на приятни масажи.
*Galaxy – Галакси е мястото за забавления и водни приключения за цялото семейство.
Връщане в хотела. Нощувка.
2-ри ден:


Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време или по желание, срещу доплащане и предварителна заявка полудневна екскурзия до солната мина в Сланик и двореца Могoшaя. Отпътуване за град Сланик и посещение на старата солна мина „Униря” - своеобразните художествени галерии, отворени за посетители, са на 210 метра под земята, около 50 м високи и 20 м широки, с най-причудливи форми. Солната мина е превърната в санаториум и се използва за лечение на белодробни заболявания в солен микроклимат. Отпътуване и посещение на двореца “Могошая” – разположен в близост до Букурещ, един от шедьоврите на типичния румънски архитектурен стил, носещ името на строителя на двореца, княз Константин Брънковяну и построен началото на XVIII в. за лятна резиденция на княза. Отпътуване за България. Почивки по пътя. Пристигане в Русе, Шумен и Варна късно вечерта, в Бургас – около полунощ.       
Стандартна цена:
тръгване: от Бургас от Варна от Шумен от Русе
Цена възрастен в двойна/тройна стая:  98.00 лв. 88.00 лв. 83.00 лв. 68.00 лв.
Цена на дете до 12 г. 88.00 лв. 78.00 лв. 73.00 лв. 58.00 лв.

ОТСТЪПКИ:
* Отстъпка„РАННО ЗАПИСВАНЕ” – 90/60/30 дни преди датата на отпътуванесъответно 9/6/3 %       
* Отстъпка за група от минимум 30/20/10 пълноплащащи туристи –  съответно 9/6/3 %      
* Ползва се само една от посочените отстъпки – за дете, за ранно записване, за група или СЦО
Цената включва:
-> транспорт с лицензиран автобус;
-> пътни и гранични такси, паркинг;
-> 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Букурещ;
-> панорамен тур на „Малкия Париж“;
-> трансфер хотел – Терме Букурещи – хотел;        
-> водач от агенцията по време на пътуването;
-> застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица до 69.99 г.
Цената НЕ включва:
-> застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица 70-84.99 г. – 4 лв.;
лица 85 и повече години не се застраховат;
-> единична стая – 25 лв.;
-> посещение на Парламента – 25 лв. (15 лв. деца до 6.99 г.) с включена входна такса за стандартен тур и трансфер;
-> екскурзия до солната мина в Сланик и двореца „Могошая“ (без включени входни такси) – 20 лв.;
-> входни такси, туристически такси и билети за градски транспорт.
Допълнителна информация:
* Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 г., пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
* Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащането се извършва най-късно до 3 дни преди датата на отпътуване;
* Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;
* Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията – осъществяват се при минимум 25 туристи;
* Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туристи; * Отпътуването от Варна се осъществява при минимум 6 туристи.
* Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване;
* Застраховка "Отмяна на пътуване" струва  от 1,5% до 2,7% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация и съгласно условията на ЗАД Армеец. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.
* Румъния: парична единица – румънска лея;
* Валутен курс: 1 RON = 0,42 лв.; * Няма допълнителни визови и санитарни изисквания;
* Часово време:  България 12:00 ч. Румъния 12:00 ч.
* Входни такси: (ориентировъчни цени към 30.11.2018 г.): Букурещ: Национален Исторически музей – 8 RON; Музей на Румънското село – 15 RON за възр., 8 RON за ученици и студенти; Природонаучен музей – 20 RON за възр., 5 RON за ученици, Националният музей за изящни изкуства – по 10 RON за секцията, посветена на европейското изкуство и за тази, посветена на румънското изкуство, 15 RON комбиниран билет за двете галерии; фото- или видеозаснемане в Парламента – по 40 RON;           
Therme Bucuresti: НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ да си носите хавлия, бански и чехли!!!
* наем на кърпа 16 RON; наем на халат 24 RON; деца под 16 г. не се допускат в зони The Palm и Elysium.
ВАЖНО: Родителите носят отговорност за децата си по време на пребиваването им в комплекса!
*Galaxy /за престой 3 часа/: възрастни – 54 RON; студенти, пенсионери – 44 RON; деца 3-16 г. – 38 RON
*The Palm /за престой 3 часа, с достъп до зона Galaxy/: възр.– 64 RON; студенти, пенсионери – 54 RON
*Elysium /за престой 3 часа, с достъп и до зони Galaxy и The Palm/: възрастни – 88 RON
 двореца “Могошая” – 12 RON за възр., 9 RON за хора над 65 г., ученици и студенти;          
Солната мина – 30 RON за възрастни, 15 RON за ученици, фото такса – 6 RON       
* Слизането в галериите на солна мина „Унирия” се осъществява с помощта на микробуси и трае около 15 мин. в едната  посока. Престоят под земята /на 210 м/ е около 45 минути. Температурата в солната мина е постоянна 12ºС и препоръчваме носенето на връхна дреха. Не е подходящо за туристи със сърдечни проблеми.
От До Цена Статус
16/11/2019 17/11/2019 0.00 лева няма места