сити тур
Бургас – харизматичен и красив, съчетал природни прелести и богато минало, възпитал талантливи актьори, певци, творци и поети…

Тематичен пешеходен тур „ПО ШПАРЦА НА БУРГАС“
 
Кога: всеки ден в 09.00 ч. и в 16.00 ч.
*** По случай празника на Бургас на 06.12.2021 ще проведем 3 пешеходни тура с продължителност по 2 часа всеки от 09 ч., 12 ч. и 15 ч. като КОМПЛИМЕНТ за жителите и гостите на Бургас от домакините на събитието вестник "Черноморски фар" и Бургас сити тур. Необходима е предварителна резервация на 0887882484. Местата в групите са ограничени.

Къде: пред паметник „Альоша“ на пл. „Тройката“
* при минимум 6 туристи – час и място по предварителна уговорка

ПРОГРАМА:
         Насладете се на 2 часова пешеходна разходка в аристократичното, артистично и вълнуващо сърце на Бургас  с лицензиран екскурзовод.
          Разположен между Черно море и трите езера Вая, Мандренско и Атанасовско, Бургас възниква и се развива като стратегическо място за охрана, производство и търговия. Високите доходи и просперитет, уникалните природни дадености и благодатното съжителство на различните етноси – българи, гърци, турци, арменци и евреи – води до разцвет на образованието, духовността и културата, както и до построяването на красиви сгради.
        Елате и ще се разходим сред шпалир от паметници на архитектурата, дело на италиански, австрийски и български майстори, сред които ще изпъкнат имената на Мария-Луиза Досева-Георгиева, Рикардо Тоскани, Светослав Славов. Ще затаим дъх пред героизма на поп Георги Стоянов Джелепов, пред великолепието на църквата „Св. Св. Кирил и Методий“, пред делото и благотворителността на Хаджипетрови. Ще преминем през „парфюмерийната градина“ на Георги Духтев край морето, за да стигнем до най-красивата гледка в града към залива и остров Света Анастасия.
Цена:
Цена на възрастен: 10 лв.
Цена на дете до 12 г. – безплатно
Цената включва:
-> пешеходен тур „По шпарца на Бургас“ с  лицензиран екскурзовод на български език.
Допълнителна информация:
* Начин на плащане: заплащане на пълната сума в офиса на „Динита тур България“, на оторизираните агенти или по банков път;
* Минимален брой за осъществяване – 6 туристи;
* Възможност за пешеходна обиколка "По шпарца на Бургас" + посещение на "Акве Калиде" - виж ТУК