собствен транспорт
НОВА ГОДИНА в СИЛИСТРА

   Луксозен 5-звезден хотел на брега на Дунава

      пакети за 2-, 3- и 4 нощувки    

със собствен транспорт

ПРОГРАМА:
Придвижване със собствен автомобил. Пристигане и след 14.00 ч. настаняване в хотел Дръстър 5* https://drustar.eu/bg/about-us/ в избрания тип стая.
Примерна програма на място:
31.12.2020 г. 15.00 ч. По желание и срещу доплащане: пешеходен тур в центъра на Силистра – разположен в Североизточна България на брега на р. Дунав, един от най-старите български градове, с много богата и древна история, създаден преди около 1900 години като римска крепост (ок. 2-2,5 часа).
            20.00 ч. Официално посрещане на НОВАТА ГОДИНА в ресторанта на хотела. Нощувка.
Новогодишната гала вечеря е с четиристепенно меню.
Новогодишна програма със специалното участието на КВАРТЕТ СЛАВЕЙ, български и световни хитове в изпълнение на Трио ДРЪСТЪР, DJ парти.      
   
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!!!
01.01.2021 г.            12.00 ч. По желание и срещу доплащане: екскурзия до Казашкото село Татарица и  Тутракан. Село Татарица – населено с руснаци, които са дошли по тези места още преди 300 години. Разглеждане на руската църква „Покров на Прсв. Богородица“ от 1750 г. Камбаната, иконите и богослужебните книги са от известната Киевско-Печорска лавра в Украйна. Отпътуване за Тутракан и по пътя фото-пауза над биосферния резерват "Сребърна", признат през 1977 г. от ЮНЕСКО за резерват със световно значение /в списъка на 100-те НТО/. Пристигане в Тутракан и пешеходна разходка из архитектурен ансамбъл „Рибарска махала“ – единственото в страната естествено обособило се по поречието на реката рибарско селище.  
02.01.2021 г.: 09.00 ч. По желание и срещу доплащане: еднодневна екскурзия до Северна Добруджа в Румъния. Преминаване през ГКПП Силистра на румънска територия. Панорамно пътуване до манастира  „Дервент“ с чудотворната икона на Пресвета Богородица - един от най-красивите манастири в Северна Добруджа. В църквата на манастира има и чудодеен камък, който поема болката и мъката на вярващите и в резултат на което постоянно нараства. Отпътуване и посещение на манастира на Св. Андрей Първозвани в село Йон Корвин, пазещ мощите на светеца, който е  първият от 12-те апостоли на Исус Христос и брат на Св. Петър. Посещение на Траяновият трофей - монумент посветен на един от петимата славни императори на Римската империя в село Адамклиси, Румъния. Монументът е посветен на бога на войната Марс и в този си вид е от времето на Никалае Чаушеску, когато се възстановява. Връщане.        
Цена:
Цена на човек при настаняване в: Пакет 2 нощувки Пакет 3 нощувки Пакет 4 нощувки
Стандартна стая 301 лв. 371 лв. 421 лв.
Луксозна стая 321 лв. 415 лв. 499 лв.
Малък апартамент 341 лв. 429 лв. 518 лв.
Голям апартамент 355 лв. 461 лв. 537 лв.
Цената включва:
-> съответния брой нощувки със закуска и вечеря в хотел „ДРЪСТЪР” 5*;
-> пакет “Добре дошли“: шампанско и сладки при настаняване;
-> празнична новогодишна вечеря на 4-степенно меню;
-> новогодишна програма със специалното участието на КВАРТЕТ СЛАВЕЙ, български и световни хитове в изпълнение на Трио ДРЪСТЪР, DJ парти;
-> ползване на сауна; 
-> ползване на паркинг и wifi.
Пакетната цена НЕ включва доплащания за:
-> входни такси, градски транспорт и допълнителни екскурзии:
*  пешеходна обиколка на Силистра с екскурзовод – 10 лв.
* екскурзия до Казашкото село Татарица и  Тутракан – 20 лв.;
* еднодневна екскурзия до Северна Добруджа в Румъния – 40 лв.
хотел „ДРЪСТЪР” 5*
www.hoteldrustar.com
Хотел „Дръстър“ е удостоен с награда луксозен класически хотел на годината от LUXURY TRAVEL GUIDE. Носител е на златна марка за качество „Автентична България” и член на Луксозни и Бутикови Хотели – Първокласна селекция.
Разположение: на брега на река Дунав, в Дунавския парк на Силистра. Разполага с 33 стаи и 11 апартамента.
В стаите: тераса и панорамна гледка към реката или парка; климатик, телевизор с плосък екран, работно бюро, зона за почивка, телефон, личен сейф, мини бар и Wi-Fi.
Допълнителна информация:
* Необходими документи – валидна лична карта;
* Записване и начин на плащане: внасяне на 50 лв депозит при записване и сключване на договор за организирано пътуване; доплащането се извършва най-късно до 15.12.2020 г.
* Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията – осъществяват се при минимум 20 туристи.
* Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - собствен транспорт;
* Срок за уведомление при неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 10 дни преди датата на отпътуване;
* При минимум 6 туристи има възможност за трансфер по запитване и срещу доплащане;
* Застраховка "Отмяна на пътуване" струва  от 1,5% до 2,7% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация и съгласно условията на ЗАД Армеец. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.