2 дни
УИКЕНД в ТЕКИРДА
ЛЮЛЕБУРГАЗ – ТЕКИРДА - ЧОРЛУ

2 дни / 1 нощувка      с тръгване от района на Бургас и Варна

Моля, въведете брой възрастни и брой деца преди да натиснете бутона РЕЗЕРВИРАЙ:
 

Отстъпки:
* „Ранно записване” – до 60/30 дни преди датата на отпътуване – съответно 6/3 %
* „Група“ от минимум 10 туристи – 3 %; над 30 туристи – по договаряне (СЦО)
* „Дете“ до 12 г. - 10 лв.;
* "Собствен транспорт" - 30 лв.;
* Ползва се само една от посочените отстъпки – за ранно записване, група, дете или СЦО
Цената включва:
-> транспорт с лицензиран 20 или 50-местен автобус;
-> пътни и гранични такси, паркинг;
-> градски и туристически такси и данъци;
-> посещение на Люлебургас и Текирдаг;
-> посещение на МОЛ Текира и Орион;
-> посещение на Карфур, Мигрос; фабрика за шоколад, магазин към фабрика за хавлии, бельо и пердета Тач;
-> 1 нощувка в хотел Гранбелла 4* в Текирда https://granbellahotel.com.tr или подобен;
-> 1 закуска на блок-маса;
-> водач от агенцията по време на пътуването;
->бонус-ваучер „25 години Динита” на стойност 5 лв.
Цената НЕ включва:
-> доплащане за застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с лимит 5000 € за лица на възраст 0-84.99 г. – 5 лв.; лица 85 и повече години не се застраховат; 
-> доплащане за единична стая – 35 лв.; 
-> доплащане за отпътуване от град, различен от Бургас, при минимум 6 туристи;
-> ПСР/антигенен тест, ако се въведе такова изискване от здравните власти;
-> входни такси на туристически обекти и градски транспорт.
Програма:
1-ви ден: 04.45 ч. Отпътуване от Бургас, ул. ”Булаир” 10, срещу хотел „Булаир” (среща в 04.30 ч.). Преминаване на границата през ГКПП Малко Търново-Дерекьой. Пристигане в Люлебургас – град в Източна Тракия, чиято най-голяма забележителност е комплексът „Соколлу Мехмед Паша“ от XVI в., включващ джамия, хамам, кервансарай, мост, медресе и имарет (социален дом), и построен от най-важния архитект в Османската империя – Мимар Коджа Синан по заповед и със средства, дадени от Соколлу Мехмед Паша, който по-късно става велик везир на Високата порта. Свободно време за разходка, покупки и обяд в центъра на Люлебургаз. Отпътуване за фирмения магазин към фабриката за пердета, хавлии и спално бельо „Тач“. Отпътуване за Текирда - областен център, разположен на брега на Мраморно море, на пътя Виа Егнатия, прочут със своите кюфтета и турска ракия. Панорамна обиколка покрай стария център и красивата крайбрежна алея. Настаняване в хотел Granbella 4* или подобен. Нощувка.

2-ри ден: Закуска. Освобождаване на хотела. Възможност за посещение на МОЛ Текира и магазин Карфур. 11.30 ч. Отпътуване за Чорлу за посещение на фабрика за шоколад, МОЛ Орион и магазин Мигрос. Отпътуване за България, преминаване на границата и пристигане в Бургас късно вечерта.
Анулации и неустойки:
1. Крайният срок, в който ПОТРЕБИТЕЛЯТ може да се откаже от организираното пътуване с автобус или самолет, без да дължи неустойка, е до 65 /шестдесет и пет/ дни преди датата на отпътуване.
2. При организирани пътувания с автобус, ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже в период по-малък от 65 дни от датата на отпътуване, дължи неустойка от цената на туристическия пакет на човек, както следва:
от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 30 %;
от 34 до 15 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 50 %;
от 14 до 08 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 75%;
от 07 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 100 %.
2.1. При организирани пътувания със самолет, ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже в период по-малък от 65 дни от датата на отпътуване, дължи неустойка от цената на туристическия пакет на човек, както следва:
от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 50 %;
от 34 до 15 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 75 %;
от 14 преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 100 %.
3. При анулация на резервацията за пътуване поради болест или други лични причини на ПОТРЕБИТЕЛЯ, той дължи неустойка съгласно т.2 и т.2.1. Препоръчва се на всеки клиент сключването на застраховка "Отмяна на пътуване", по клаузите на която в случай на заболяване, карантина или отказ на отпуск от страна на работодателя, размерът на дължимата неустойка се покрива от застрахователя.
4. ОРГАНИЗАТОРЪТ си запазва правото да откаже извършването на услуги преди и по време на пътуването, включително и пълна анулация на услуги до края на пътуването, на всяко лице, чието поведение е такова, че според държавен служител, клиент, контрагент или друго оторизирано от ОРГАНИЗАТОРА лице, причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозно неудобство сред други клиенти, служители или контрагенти на ОРГАНИЗАТОРА.
5. При заминаване по туристическа програма в града или мястото, където следва да се нощува, не се изчакват закъснели туристи и не се възстановяват средства за услугите, които не са консумирани.
6. При отпътуване за друг град или място, където следва да се нощувка, закъснели туристи се изчакват до 15 /петнадесет/ минути. Закъснелите догонват групата или се прибират в България за своя сметка. В тези случаи, ОРГАНИЗАТОРЪТ не носи отговорност за последствията за тези клиенти и не възстановява средства за услугите, които не са консумирани.
7. ОРГАНИЗАТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията. Проявата, причинила анулацията, се документира с протокол, подписан от присъстващи на място служебни лица и/или туристи.
Допълнителна информация:
* Необходими документи: - международен паспорт или лична карта с биометрични данни с дата на валидност не по-малко от 60 дни от датата на влизане в Турция; - за лицата под 18 г., пътуващи сами, непридружени от родителите си или пътуващи с единия от тях – освен международен паспорт/лична карта се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина. Паспортът, оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на лицето под 18 г. следва да се носят по време на пътуването.
!!! ВСЕКИ ТУРИСТ НОСИ ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪХРАНЯВАНЕ НА ДОКУМЕНТА СИ ЗА САМОЛИЧНОСТ ПО ВРЕМЕ НА ПЪТУВАНЕТО И ПРЕСТОЯ ЗАД ГРАНИЦА !!!
* Записване и начин на плащане: внасяне 30% от пакетната цена при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащането се извършва до 10 дни преди датата на отпътуване;
* Застраховка "Отмяна на пътуване" с или без покритие за Ковид-19 струва от 2,5% до 4,5 % от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация съгласно условията на ЗК Лев Инс. ** При положителен ПСР/антигенен тест, карантина, заболяване или отказ на отпуск от страна на работодател преди отпътуването заплатените суми се възстановят по клаузите на тази застраховка. *** При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява;
* Настаняване в автобуса – извършва се от екскурзовода при отпътуването според последователността на сключване на договор и плащане.Автобусите са с надпис "ДИНИТА" и отпред е името на екскурзията;
* Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват при записване и се заплащат при доплащането като се осъществяват при минимум 25 туристи;
* Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 20 туристи за 22-местен или 40 туристи за 50-местен автобус;
* При минимум 6 туристи има възможност за трансфер срещу доплащане спрямо базовата цена от Бургас за тръгване от: Варна – 60 лв.; Обзор – 35 лв.; Карнобат, Св.Влас, Сл.бряг, Несебър, Равда, Ахелой – 25 лв.; Айтос - 20 лв.; Поморие, Сарафово – 15 лв.; Несъбирането на минимален брой туристи за трансфер не е основание за прекратяване на договора;
* Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване;
* Турция: няма визи; забранено е пушенето на обществени места; препоръчва се да се пие бутилирана вода; * Парична единица - турска лира (1 TRL ≈ 0,063 лв. към 03.01.24); * Няма часова разлика от края на м.март до края на м.октомври. * Входните такси варират постоянно според обменния курс на турската лира и са оповестени на входовете на обектите.