2 дни
"ДЕЛТАТА НА ДУНАВ":
ТУЛЧА - МАМАЯ - КОНСТАНЦА

2 дни / 1 нощувка, 1 закуска  с тръгване от Бургас, Поморие, Равда, Несебър, Слънчев бряг, Обзор, Варна, Каварна

Моля, въведете брой възрастни и брой деца преди да натиснете бутон РЕЗЕРВИРАЙ:
 

Отстъпки:
* Отстъпка„Ранно записване” (РЗ) – 60/30 дни преди датата на отпътуване – съответно 6/3 %
* Отстъпка „Група“ от 10 и повече туристи –  3 %; над 30 туристи – цена по договаряне (СЦО)
* Дете до 11.99 г. - 10 лв.
* Ползва се само една от посочените отстъпки – за дете, ранно записване, група или СЦО
Цената включва:
-> транспорт с лицензиран автобус;
-> пътни, гранични такси и паркинг;
-> 1 нощувка със закуска в централен хотел 3* в Тулча;
-> 1 вечеря (в ресторанта на хотела или на борда на кораб според избрания вариант);
-> панорамна обиколка на Тулча, Мамая и Констанца;
-> водач от агенцията по време на пътуването;
-> застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица до 69.99 г;
-> бонус-ваучер „25 години Динита” на стойност 10 лв.
Цената НЕ включва:
-> застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица 70-84.99 г. – 5 лв.;
    лица 85 и повече години не се застраховат;
-> единична стая – 35 лв.; -> ползване на двойна седалка от един турист: 95 лв;
-> вариант 2: разходка с моторна лодка по делтата на Дунав (около 2,5 часа) – 70 лв./35 €;
-> вариант 3: разходка с кораб по делтата на Дунав (около 3 часа) - 70 лв./35 €. При избор на този вариант вечерята, която е включена в пакетната цена е на борда на кораба.
-> входни, туристически такси и билети за градски транспорт.
Програма:
1-ви ден: 06.00 ч. Отпътуване от Бургас, ул. “Булаир“ 10 с/у х.“Булаир“ (среща в 05.45 ч.); в 08.00 ч. от Варна**, ул.“Антим I“. Преминаване на българо-румънската граница. Пристигане в Тулча, столицата на "дунавската делта" – панорамна обиколка: българската църква „Св. Георги“ от 1857 г.; в нейна близост се е намирала къщата, в която е живял Стефан Караджа; площада с паметника на Мирча Стари; църквата "Св. Никола" от 1865 г. и паметника на Независимостта.  Настаняване в централен хотел 3* в Тулча. Нощувка.
Вариант 1: Свободно време в Тулча и вечеря в ресторанта на хотела или
Вариант 2: Екскурзия по делтата на Дунав с моторна лодка и вечеря в ресторанта на хотела или
Вариант 3: Екскурзия по делтата на Дунав с кораб и вечеря на борда.
Делтата на Дунав е биосферен резерват със световно значение под егидата на ЮНЕСКО с площ от 4152 кв.км. с най-богато разнообразие на птичи видове в света (над 300 вида), кръстопът за прелетните птици от три континента, движещи се по пет въздушни коридора. Място, където могат да се видят застрашени и редки видове, а също така и над 45 вида сладководни риби в многобройните езера и блата, над 50 вида дървета и храсти, обвити с лиани, хмел и шипка.
2-ри ден: Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване. По пътя – панорамна автобусна обиколка на Мамая – най големият курорт на румънското крайбрежие, изграден на ивица суша, между Черно море и езерото Сютгьол, на острова в езерото се смята, че е погребан римският поет Овидий. Пристигане в Констанца – най-големият пристанищен град на северната ни съседка. В древността градът е бил гръцка колония, наречена Томис. Панорамна обиколка: пристанището, казиното – „перлата на града”, построено в началото на XX-ти век в стил арт нуво, пл."Овидий", историческият музей, аквариума, генуезкия фар построен през 1860 г. Свободно време в Констанца за похапване, разходка и посещение на обекти по интереси. Отпътуване, преминаване на румънско-българската граница. Почивки по пътя. Пристигане във Варна и в Бургас късно вечерта.
Допълнителна информация:
* Необходими документи: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 г., пътуващи сами или с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина. Документът за самоличност, декларация за родителското разрешение (оригинал и копие) и акт за раждане на детето (копие) следва да се носят по време на пътуването.
!!! ВСЕКИ ТУРИСТ НОСИ ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪХРАНЯВАНЕ НА ДОКУМЕНТА СИ ЗА САМОЛИЧНОСТ ПО ВРЕМЕ НА ПЪТУВАНЕТО И ПРЕСТОЯ ЗАД ГРАНИЦА !!!
* Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащането се извършва най-късно до 10 дни преди датата на отпътуване;
* Настаняването в автобуса се извършва от екскурзовода при отпътуването според последователността на сключване на договор и плащане. Автобусите са с надпис ДИНИТА и отпред - името на екскурзията;
* Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията като се осъществяват при минимум 25 туристи;
* Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването –18 туристи за 23 местен автобус / 40 туристи за 50-местен автобус; * При минимум 6 туристи има възможност за двупосочен трансфер срещу доплащане за тръгване от: Карнобат, Айтос – 25 лв.;
* Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 07 дни преди датата на отпътуване;
* Застраховка "Отмяна на пътуване" струва от 2,5% до 4,5 % от пакетната цена, в зависимост от периода между сключване на договора и датата на отпътуване  съгласно условията на ЗК Лев Инс.
** При заболяване, неполучаване на отпуск, положителен пср/антигенен тест или карантина преди отпътуването заплатените суми се възстановят по клаузите на тази застраховка.
*** При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява;
* Румъния: парична единица – румънска лея; * Валутен курс: 1 RON = 0,41 лв.(към 30.01.24);
* Няма допълнителни визови и санитарни изисквания за български граждани;
* Часово време:  България 12:00 ч. Румъния 12:00 ч.
* Входни такси (ориентировъчни цени към 30.01.2024 г.): Тулча: Музей на делтата на река Дунав с аквариум – 25 RON за възрастен, 15 RON за пенсионери 65+; 7 RON за учащи; Констанца: Аквариумът е временно затворен (20 RON за възрастен, 5 RON за учащи); джамията "Карол I" – 5 RON за възрастен;  Археологически и Исторически музей – 13 RON; Етнографски музей – 8 RON. Във всеки обект има такса снимки в размер на 10-15 RON.
Анулации и неустойки:
При организирани пътувания с автобус, ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже в период по-малък от 65 дни от датата на отпътуване, дължи неустойка от цената на туристическия пакет на човек, както следва:
от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване - 30 %;  
от 34 до 15 дни преди датата на отпътуване - 50 %;
от 14 до 08 дни преди датата на отпътуване – 75%;  
от 07 дни преди датата на отпътуване - 100 %.