3 дни
РАЙСКИТЕ КЪТЧЕТА НА БЪЛГАРИЯ:
Разлог, еко-пътека "Стъпалата", църквата в Добърско, Огняново, Лещен, Ковачевица, Хаджидимово, Гоце Делчев, яз.Доспат, яз.Цигов чарк, Батак

 
 
3-дневна екскурзия с тръгване от Бургас, Айтос, Карнобат, Сливен и Пловдив
с 2 нощувки, 2 закуски, 2 вечери едната с музика и всички туристически обиколки и посещения на забележителни български места

Моля, въведете брой възрастни и брой деца преди да натиснете бутон РЕЗЕРВИРАЙ:
 

Предимства:
- програма, създадена 2018 г. и предпочитана от стотици туристи и днес;
- хотел с външен и вътрешен басейн с минерална вода;
- 2 нощувки, 2 закуски и 2 вечери, едната от които с ди джей парти;
-> богата туристическа програма по красиви и рядко посещавани места в Рила, Пирин и Родопа;
- ерудирани и внимателни екскурзоводи и шофьори.
Отстъпки:
* Ранно записване (РЗ) – до 60 / 30 преди датата на отпътуване съответно 6% / 3%;
* Група 10 и повече туристи – 3 %; над 30 туристи - цена по договаряне (СЦО);
* Дете до 11.99 г. - 20 лв.
* Ползва се една от остъпките - РЗ, група, СЦО или дете.
Цената включва:
-> транспорт с лицензиран автобус;
-> пътни, тол такси, паркинг и ДДС;
-> 2 нощувки със закуски в хотел Минерални извори, Огняново или подобен;
-> 2 вечери в хотела или в близост до него, едната от които с музика;
-> туристическа програма в Разлог, Добърско, Огняново, Лещен, Ковачевица, Хаджи Димово, Гоце Делчев и Батак;
-> фото-пауза на язовир Доспат и Цигов чарк;
-> екскурзоводско обслужване; 
-> туристическа такса;
-> бонус-ваучер "25 години Динита" на стойност 10 лв.
Цената НЕ включва:
-> доплащане за единична стая – 60 лв за двете нощувки;
-> доплащане за трансфер спрямо базовата цена от Бургас при минимум 6 туристи за тръгване от: Варна – 60 лв.; Обзор – 35 лв.; Св.Влас, Сл.бряг, Несебър, Равда, Ахелой – 25 лв.; Поморие, Сарафово – 15 лв.;
-> входни такси /с ориентировъчен характер/: комбиниран билет за исторически музей, Балинова и Шарова къща в Батак с включена беседа – 5 лв.; зоо-парк със свободно пуснати животни – 2 лв.; етнографски музей в Лещен – 3 лв.
Програма:
     1-ви ден: Отпътуване от Бургас в 06:00 ч. от ул. „Булаир“ 10, с/у х.„Булаир“ (среща в 05.45 ч.), възможност за отпътуване от Айтос, Карнобат, Ямбол/Сливен, Нова Загора, Стара Загора, Пловдив при минимум 6 туристи от град. Почивки по пътя. Пристигане в Разлог – разходка и свободно време за обяд. Изкачване по панорамната алея „Стъпалата”, извисяваща се над града и стигаща до най-високата точка в местността, а именно – до емблематичния за града хълм „Голак” като главната забележителност тук е 12-метровата кула, разполагаща се на върха на хълма. Изкачването по нея е възможно и се открива прелестна гледка към 3-те планини и града. Отпътуване към Добърско – малко селище в полите на Рила планина, добило популярност с църквата „Св.Св.Теодор Тирон и Теодор Стратилат”, в която е изобразен Исус Христос в ракета. Старинната църква е сред 100-те НТО и е под егидата на Юнеско. Привлича посетители и легендата за чудодейната сила на селището. Отпътуване и настаняване в хотел Минерални извори, Огняново или подобен. Живописното селце се е сгушило се между Пирин и Родопите. В съчетание с благоприятния климат и известните минерални извори, Огняново предлага и красиви живописни природни гледки. Минералният извор в Огняново е известен с наименованието „Мирото”, който се е експлоатирал още в древността. От лековитите свойства на водата му са се възползвали хората в далечната Римска епоха. Свободно време за разходка и релакс.  Вечеря. Нощувка.
     2-ри ден: Закуска. Еднодневно пътуване като в приказка с изключително красива природна картина, уникални старинни къщи, където си дават среща тишината, хармонията в природата и традицията на българското село. Приятна разходка сред един от най-привлекателните и автентични курорти за селски туризъм в България – село Лещен и село Ковачевица. Архитектурният стил на селата е запазил автентичния си вид още от 18-19 век, не само като външно, но и като вътрешно оформление, съхранило в оригинал атмосферата и живата история на този дивен край. Именно заради всичко това Лещен и Ковачевица често се превръщат в декор на български филми. Сред тях са „Мера според мера” и „Мъжки времена”. Разходка из село Лещен – глинената къща, позната сред гостите като „Къщата на Флинстоун”, старата църква „Св. Параскева”, частната етнографска галерия и гостоприемната кръчма, където приготвят вкусно сладко от боровинки. Свободно време за разходка и снимки. Отпътуване към Хаджидимовския манастир „Св. Георги Победоносец” – едно от най-красивите и очарователни места в този край, най-големият по поречието на река Места и третият по големина в Югозападна България. Историята на тази светиня е изпълнена с твърде много тайнства и легенди, които разказват за чудотворната икона на Св. Георги, до която ще имаме възможност да се докоснем и ние. Разходка и възможност за уникално изживяване сред катерички, патици, пауни, елени, сърни, зайчета, пони и много други…. Да, това не е зоопарк, защото тук животните и птиците не са в клетки, а ние ще можем да ги погалим и да ги нахраним дори… Посещение на Гоце Делчев – очарователен тих и спретнат град в подножието на Пирин, носещ името на един от най-значимите български революционери, водач и идеолог на Българските македоно-одрински революционни комитети. Връщане в хотела. Вечеря с музика и танци. Нощувка.
     3-ти ден: Закуска. Освобождаване на хотела. Разходката през Родопите продължава към яз. Доспат – време за снимки на красивата природа около него. Продължавайки по този романтичен път ще се насладим на красиви гледки. Пристигане в курортната местност Цигов чарк - неповторима гледка към спокойните и пленяващи води на язовира от една страна, а от другата - красивата и носеща аромат на свежест борова гора. Свободно време. Отпътуване към едно от местата в България, които всеки българин трябва да посети, най-вече да почувства и още повече да не забравя - Батак. В центъра на града ще разгледаме църквите Св. Неделя и Св.Богородица, Историческия музей и Етнографската експозиция. Църквата „Св. Богородица” е построена през далечната 1912 г. и един от най-големите и красиви храмове в България. Старите баташки къщи, историческите и културни паметници трябва да бъдат разгледани. Тук българинът осмисля своята националност с душа, сърце и съзнание! Свободно време. Отпътуване и пристигане вечерта в съответните градове.
Допълнителна информация:
* Необходими документи – валидна лична карта;
* Записване и начин на плащане: 30 % депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащане – до 10 дни преди датата на отпътуване;
* Минимален брой за осъществяване на пътуването – 40 туристи;
* Срок за уведомление при неосъществяване на пътуването от страна на агенцията поради недостатъчен брой записани туристи – 7 дни преди датата на отпътуване.

* Агенцията си запазва правото за разместване на последователността на посещаваните обекти и при възникнали непредвидени обстоятелства хотелът да бъде заменен с подобен.
Анулации и неустойки:
1. Крайният срок, в който ПОТРЕБИТЕЛЯТ може да се откаже от организираното пътуване с автобус или самолет, без да дължи неустойка, е до 65 /шестдесет и пет/ дни преди датата на отпътуване.
2. При организирани пътувания с автобус, ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже в период по-малък от 65 дни от датата на отпътуване, дължи неустойка от цената на туристическия пакет на човек, както следва:
от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 30 %;
от 34 до 15 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 50 %;
от 14 до 08 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 75%;
от 07 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 100 %.
2.1. При организирани пътувания със самолет, ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже в период по-малък от 65 дни от датата на отпътуване, дължи неустойка от цената на туристическия пакет на човек, както следва:
от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 50 %;
от 34 до 15 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 75 %;
от 14 преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 100 %.
3. При анулация на резервацията за пътуване поради болест или други лични причини на ПОТРЕБИТЕЛЯ, той дължи неустойка съгласно т.2 и т.2.1. Препоръчва се на всеки клиент сключването на застраховка "Отмяна на пътуване", по клаузите на която в случай на заболяване, карантина или отказ на отпуск от страна на работодателя, размерът на дължимата неустойка се покрива от застрахователя.
4. ОРГАНИЗАТОРЪТ си запазва правото да откаже извършването на услуги преди и по време на пътуването, включително и пълна анулация на услуги до края на пътуването, на всяко лице, чието поведение е такова, че според държавен служител, клиент, контрагент или друго оторизирано от ОРГАНИЗАТОРА лице, причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозно неудобство сред други клиенти, служители или контрагенти на ОРГАНИЗАТОРА.
5. При заминаване по туристическа програма в града или мястото, където следва да се нощува, не се изчакват закъснели туристи и не се възстановяват средства за услугите, които не са консумирани.
6. При отпътуване за друг град или място, където следва да се нощувка, закъснели туристи се изчакват до 15 /петнадесет/ минути. Закъснелите догонват групата или се прибират в България за своя сметка. В тези случаи, ОРГАНИЗАТОРЪТ не носи отговорност за последствията за тези клиенти и не възстановява средства за услугите, които не са консумирани.
7. ОРГАНИЗАТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията. Проявата, причинила анулацията, се документира с протокол, подписан от присъстващи на място служебни лица и/или туристи.