6 дни

потвърдена - има места

„Почивка в Огняново“: 
отдих сред горите и минералните извори в Родопа планина

6 дни / 5 нощувки, закуски и вечери; 
тръгване от Бургас, Карнобат, Сливен, Пловдив

Моля, въведете брой възрастни и брой деца преди да натиснете бутон РЕЗЕРВИРАЙ:
 

Предимства:
- хотел с външен и вътрешен минерален басейн в непосредствена близост до известния извор "Мирото"
- програма за почивка сред красива местност и чист въздух
- възможност за интересни екскурзии всеки ден
Отстъпки:
* Отстъпка ранно записване (РЗ) – до 60 / 30 преди датата на отпътуване съответно 6% / 3%;
* Отстъпка група 10 и повече туристи – 3 %; над 30 туристи – цена по договаряне (СЦО);
* Отстъпка дете до 11.99 г. - 100 лв;
* Ползва се една от отстъпките – РЗ, група, СЦО или дете.
Цената включва:
-> транспорт с лицензиран автобус;
-> пътни, тол такси, паркинг и ДДС;
-> 5 нощувки в хотел Минерални извори, Огняново https://www.mineralniizvori.com/;
-> 5 закуски и вечери в хотела;
-> фото-пауза на язовир Доспат и Цигов чарк;
-> екскурзоводско обслужване; 
-> туристическа такса;
-> възможност за избор на друг хотел и еднодневни екскурзия в района срещу доплащане.
Цената НЕ включва:
-> единична стая – 180 лв за целия престой;
-> трансфер спрямо базовата цена от Бургас при минимум 6 туристи за тръгване от: Варна – 60 лв.; Обзор – 35 лв.; Св.Влас, Сл.бряг, Несебър, Равда, Ахелой – 25 лв.; Поморие, Сарафово – 15 лв;
-> екскурзии по желание и при минимум 25 туристи.
Програма:
   1-ви ден: Отпътуване от Бургас в 07:00 ч. от ул. „Булаир“ 10, с/у х.„Булаир“ (среща в 06.45 ч.), възможност за отпътуване от Айтос, Карнобат, Ямбол/Сливен, Нова Загора, Стара Загора, Пловдив при минимум 6 туристи от град. Почивки по пътя. Пристигане и настаняване в хотел Минерални извори, Огняново, живописно селце сгушено между Пирин и Родопите. Съчетава благоприятен климат, минерални извори и живописни природни гледки. Климатът позволява целогодишно лечение на костно-ставни, стомашни и ендокринни заболявания. В близост се намира и минералният извор „Мирото”, експлоатиран още в древността. Свободно време за разходка и релакс. Вечеря. Нощувка.
   2-ри ден: Закуска. Свободно време или по желание и срещу доплащане: екскурзия „между Рила, Пирин и Родопа“: Разлог – пешеходна обиколка с посещение на слънчевия часовник и църквата „Свето Благовещение“. Изкачване по панорамната алея „Стъпалата”, извисяваща се над града и стигаща до най-високата точка в местността, а именно – до емблематичния хълм „Голак” с 12-метровата стъклена кула, от която се открива прелестна гледка към 3-те планини (Рила, Пирин и Родопа) и града. Отпътуване към Добърско – малко селище в полите на Рила планина, добило популярност с църквата „Св.Св.Теодор Тирон и Теодор Стратилат”. Старинната църква е сред 100-те НТО и е под егидата на Юнеско. Отпътуване за Банско – посещение на църквата „Света Тройца“, къща-музей „Никола Вапцаров“ (вх.такса: 3 лв) и къща-музей „Неофит Рилски“ (вх.такса: 3 лв). Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
   3-ти ден: Закуска. Свободно време или по желание и срещу доплащане: екскурзия „в прегръдката на Родопа“: Лещен, Ковачевица, Хаджидимово и Гоце Делчев. Архитектурният стил на селата е запазил автентичния си вид още от 18-19 век, не само като външно, но и като вътрешно оформление, съхранило в оригинал атмосферата и живата история на този дивен край. Именно заради всичко това Лещен и Ковачевица често се превръщат в декор на български филми. Сред тях са „Мера според мера” и „Мъжки времена”. Пешеходна обиколка в Ковачевица с посещение църквата «Свети Никола“.  Разходка из село Лещен – глинената къща, позната сред гостите като „Къщата на Флинстоун”, старата църква „Св. Параскева”, частната етнографска галерия и гостоприемната кръчма, където приготвят вкусно сладко от боровинки. Отпътуване към Хаджидимовския манастир „Св. Георги Победоносец” – едно от най-красивите и очарователни места в този край, най-големият по поречието на река Места и третият по големина в Югозападна България. Историята на тази светиня е изпълнена с твърде много тайнства и легенди, които разказват за чудотворната икона на Св. Георги, до която ще имаме възможност да се докоснем и ние. Разходка и възможност за уникално изживяване сред катерички, патици, пауни, елени, сърни, зайчета, пони и много други…. Да, това не е зоопарк, защото тук животните и птиците не са в клетки, а ние ще можем да ги погалим и да ги нахраним дори… Посещение на Гоце Делчев – очарователен тих и спретнат град в подножието на Пирин, носещ името на един от най-значимите български революционери, водач и идеолог на Българските македоно-одрински революционни комитети. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
   4-ти ден: Закуска. Свободно време или по желание и срещу доплащане: екскурзия „за ден до Гърция“: Пещерата Алистрати – една от най-красивите и големи пещери в Гърция, с обща дължина 3 км, от които 1 км може да бъде обходен пеша и възможност за наблюдение на вертикарни и хоризонтални пещерни образувания. Драма – построен край бистрите извори на река Агиа Варвара, с красив парк, който е един от 60-те най-добри природни паркове в Европа. Изворите са разпръснати по различни точки на парка и водата оформя малки езера и водопади под сянката на многовековните дървета. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
    5-ти ден: Закуска. Свободно време или по желание и срещу доплащане: екскурзия „Родопски традиции“: село Скребатно – е село в Югозападната част на Родопа планина, с етнографски музей в стара къща на 300 години и сбирка, втора по значимост след тази в Гоце Делчев“ Църквата „Света Параскева“ е построена 1835 г и е художествен паметник на културата. Вълчанова пещера - се намира до село Скребатно и е кръстена на родения в Странджа Вълчан войвода, който я е ползвал с четата си за укритие (необходими са удобни за ходене обувки). Рибново - е очарователно село с вековни борови гори, просторните високо-планински плата и поляни, картофени и тютюневи ниви, ледено студени планински извори и гледка към Родопските върхове. Местните са българско говорящи мюсюлмани, помаци. Голям интерес за посетителите през зимата представляват традиционните помашки сватби.
   6-ти ден: Закуска. Освобождаване на хотела. Разходката през Родопите продължава с фото-пауза на язовир Доспат и свободно време в курортната местност Цигов чарк - неповторима гледка към спокойните и пленяващи води на язовира от една страна, а от другата - красивата и носеща аромат на свежест борова гора. Отпътуване и пристигане вечерта в съответните градове.
Допълнителни екскурзии:
*** „Между Рила, Пирин и Родопа” – посещение на Разлог, еко-алея „Стъпалата“, посещение на църквата в Добърско „Св.Св Теодор Тирон и Теодор Стратилат“ и Банско (без включени входни такси).
Цена: 35 лв. и включва трансфер, туристическа програма в Разлог, Добърско и Банско с екскурзовод.
*** “В прегръдката на Родопа“ – туристическа програма в Лещен, Ковачевица, Хаджидимово, Гоцеделчев и посещение на зоокът за свободно пуснати животни с екскурзовод.
Цена: 30 лв. и включва трансфер, туристическа програма с екскурзовод, входни такси за етнографския музей в Лещен и за зоокът със свободно пуснати животни.
*** “За ден до Гърция“ – туристическа програма в пещерата Алистрати и град Драма.
Цена: 50 лв. и включва: трансфер, входна такса за пещерата и екскурзовод.
*** “Родопски традиции“ – селата Скребатно и Рибново, разходка до Вълчанова пещера.
Цена: 25 лв. и включва: трансфер и екскурзовод на български език.
Допълнителна информация:
* Необходими документи – валидна лична карта или задграничен паспорт;
* Записване и начин на плащане: 30 % депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащане – до 10 дни преди датата на отпътуване;
* Минимален брой за осъществяване на пътуването – 40 туристи;
* Срок за уведомление при неосъществяване на пътуването от страна на агенцията поради недостатъчен брой записани туристи – 7 дни преди датата на отпътуване.

* Агенцията си запазва правото за разместване на последователността на посещаваните обекти и при възникнали непредвидени обстоятелства хотелът да бъде заменен с подобен.
Анулации и неустойки:
1. Крайният срок, в който ПОТРЕБИТЕЛЯТ може да се откаже от организираното пътуване с автобус или самолет, без да дължи неустойка, е до 65 /шестдесет и пет/ дни преди датата на отпътуване.
2. При организирани пътувания с автобус, ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже в период по-малък от 65 дни от датата на отпътуване, дължи неустойка от цената на туристическия пакет на човек, както следва:
от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 30 %;
от 34 до 15 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 50 %;
от 14 до 08 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 75%;
от 07 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 100 %.
2.1. При организирани пътувания със самолет, ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже в период по-малък от 65 дни от датата на отпътуване, дължи неустойка от цената на туристическия пакет на човек, както следва:
от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 50 %;
от 34 до 15 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 75 %;
от 14 преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 100 %.
3. При анулация на резервацията за пътуване поради болест или други лични причини на ПОТРЕБИТЕЛЯ, той дължи неустойка съгласно т.2 и т.2.1. Препоръчва се на всеки клиент сключването на застраховка "Отмяна на пътуване", по клаузите на която в случай на заболяване, карантина или отказ на отпуск от страна на работодателя, размерът на дължимата неустойка се покрива от застрахователя.
4. ОРГАНИЗАТОРЪТ си запазва правото да откаже извършването на услуги преди и по време на пътуването, включително и пълна анулация на услуги до края на пътуването, на всяко лице, чието поведение е такова, че според държавен служител, клиент, контрагент или друго оторизирано от ОРГАНИЗАТОРА лице, причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозно неудобство сред други клиенти, служители или контрагенти на ОРГАНИЗАТОРА.
5. При заминаване по туристическа програма в града или мястото, където следва да се нощува, не се изчакват закъснели туристи и не се възстановяват средства за услугите, които не са консумирани.
6. При отпътуване за друг град или място, където следва да се нощувка, закъснели туристи се изчакват до 15 /петнадесет/ минути. Закъснелите догонват групата или се прибират в България за своя сметка. В тези случаи, ОРГАНИЗАТОРЪТ не носи отговорност за последствията за тези клиенти и не възстановява средства за услугите, които не са консумирани.
7. ОРГАНИЗАТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията. Проявата, причинила анулацията, се документира с протокол, подписан от присъстващи на място служебни лица и/или туристи.