чартър

потвърдена - има места

Съкровищата на ДРЕВЕН ЕГИПЕТ - само за ценители
ХУРГАДА, ЛУКСОР, КАЙРО и АЛЕКСАНДРИЯ с вътрешен полет


8 дни / 7 нощувки     с полет от София
и възможност трансфер от/до Бургас - АМ Тракия - летище София - 95 лв на човек двупосочно при минимум 6 туристи

Програма:
1-ви ден София - Хургада:
По желание и срещу доплащане - трансфер места по АМ Тракия от Бургас до София - 95 лв на човек двупосочно при минимум 6 туристи.
Среща и отпътуване от летище София (терминал 2) за Хургада с директен чартърен полет на авиокомпания „BH Air“. Кацане на летището в Хургада (полетното разписание ще получите с финалните документи преди отпътуване!). Посрещане от фирмата партньор. Трансфер до хотела. Настаняване. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
През свободното време възможност за допълнителни екскурзии срещу заплащане:
(избира се само една от допълнителните услуги):
1. Полудневно сафари с включена вечеря. Отпътуване от хотела около 14:00 ч. Запознанството Ви с Египет ще е непълно, ако пропуснете пътуване в пустинята на сафари. Ще имате възможност да се сдобиете с неповторими впечатления от препускането с джипове по дюните, шофиране на квадроцикли и двуместни бъгита (лица под 16 год. не могат да карат сами квадроцикли и двуместни бъгита)., а вечерта ще се насладите на фолклорно шоу (йога, дервиши, ориенталски танци). Връщане в хотела около 21 ч.
2. Полудневна разходка с яхта в Червено море. По време на разходката с яхта, ще можете да се насладите на красивите крайбрежия на Червено море, ще имате възможност да плувате и да се гмуркате в кристално чистите води и да направите шнорхелинг за да се насладите на един от най-добрите подводни светове. За любителите на риболова, ще се предостави възможност да покажат умения си при риболов с корда.
2-ри ден - Хургада:
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Обяд. Вечеря. Нощувка.
През свободното време възможност за допълнителни екскурзии срещу заплащане (избира се само една от допълнителните услуги):
1. Шнорхелинг в Червено море с включени: задължителна застраховка за дайвинг/шнорхелинг, обяд и напитки; ЗАДЪЛЖИТЕЛНО заплащане на място на местна такса (cruise tax): около 5 евро на турист. Отпътуване от хотела в 8 ч. Подводният свят е очарователен, пълен с живот и цветове, непроучен и загадъчен и затова е още по-привлекателен. Гмуркането е начин да се опознае този свят, удивително съчетаващ в себе си нови впечатления, наслада от богатството на подводния свят, себеопознаване и разбира се, безкрайно удоволствие. Ще имате възможност да се насладите и на плаж на един от пясъчните острови в Червено море. Връщане в хотела около 16 ч.
2. „El Gouna - Египетската Венеция“ с включен обяд и безалкохолни напитки; ЗАДЪЛЖИТЕЛНО заплащане на място на местна такса (cruise tax): около 5 евро на турист. Екскурзията включва разходка с лодка по време, на която ще се насладите на красивите гледки, ще наблюдавате делфини, ще имате възможност да плувате и да се гмуркате в кристално чистите води на Червено море. Връщайки се в El Gouna ще се разходите и с малки лодки из каналите на градчето. Връщане в хотела вечерта.
3.Сафари в пустинята с включена вечеря. Отпътуване от хотела около 11 ч. Запознанството Ви с Египет ще е непълно, ако пропуснете пътуване в пустинята на сафари. Ще имате възможност да се сдобиете с неповторими впечатления от препускането с джипове по дюните, шофиране на квадроцикли и двуместни бъгита (Лица под 16 год. не могат да карат сами квадроцикли и двуместни бъгита). Ще яздите камила и ще се запознаете отблизо с живота на бедуините в пустинята, ще се насладите на фолклорно шоу (йога, дервиши, ориенталски танци). Връщане в хотела около 21 ч.
3-ти ден - Хургада-Луксор:
Отпътуване от хотела около 04:15 ч за Дендера, една от най-красивите забележителности, намираща се южно от Кена в Египет. Първоначално наречен Тентирис, е бил един от най-важните религиозни центрове в древен Египет. Градът е обявен за свещен от три светилища: Светилището на Хор, богът на небето и защитник на фараоните, Светилището на Ихи, младият син на Хор, свирещ на систрум, и Светилището на Хатхур. Само последният е оцелял практически непокътнат, докато от другите два са останали не повече от няколко следи. Той е един от най-добре запазените храмове в днешно време с останали цветове. В него се е намирал астрономическия зодиак на египтяните. Обяд в местен ресторант. Отпътуване за Абидос, един от най-важните религиозни обекти в миналото. Храмът на Сети I, известен още като Великия храм на Абидос, е едно от основните исторически места, построен по време на Златния век на Древен Египет. Древните египтяни се надявали да извършат поклонение в Абидос поне веднъж в живота си, който за тях е бил силно свързан с влизането в отвъдния живот, тъй като храмът е посветен на бог Озирис - богът на Рая и отвъдния живот. Тук се намира „Списъкът на царете на Абидос“, известен още като "Галерия на предците" или имената на всички управлявали фараони и т.нар. "хеликоптерни йероглифи" или йероглифи на хеликоптер, самолет, подводница. Отпътуване за Луксор и настаняване в хотел 4*. Вечеря (без включени напитки). Нощувка.
4-ти ден - Луксор:
Рано сутринта (тръгване от хотела около 04-05:00 ч.) по желание и предварителна заявка разходка с балон над западния бряг на река Нил (при подходящи метеорологични условия). Закуска (или сух пакет при участие в разходката с балон). Отпътуване към Дейр-ел-Бахри – комплекс от царски гробници и погребални храмове от Новото царство, разположен на западния бряг на Нил. Посещение на Долината на царете, където се намират 62 гробници на фараони, една от които е на Тутанкамон открита през 1922 г.; Долината на цариците, където се намират 70 гробници на жени и деца на фараони; колосите на Мемнон – две масивни каменни статуи, изобразяващи седналият фараон Аменхотеп III. Когато били издигнати през 1350 г. пр.н.е. те пазели входа към погребалния храм на фараона. Посещение на магазин за алабастър. Обяд в местен ресторант (без включени напитки). Посещение на изумителният храм на Хатшепсут – първата жена фараон, управлявала Египет две мирни десетилетия. Посещение на храмът Хабу - погребалният комплекс на Рамзес III, последния велик фараон от Новото царство. Връщане обратно в хотела. Вечеря (без включени напитки). Нощувка.
5-ти ден – Луксор-Кайро с вътрешен полет:
Закуска. Посещение на храмовият комплекс Карнак. Това е най-големият религиозен комплекс в света, който представлява своеобразна витрина на постиженията на египетската архитектура по време на царуването на 30 фараона. Религиозният комплекс се състои от три основни храма и няколко по-малки. Посещение на храма в Луксор, разположен върху останките на древна Тива. Големият храм в Луксор, издигнат от Рамзес II е посветен на боговете Амон Ра, Мут и Хонсу и впечатлява с гигантските си папирусови колони. Посещение на магазин за папируси. Обяд в местен ресторант (без включени напитки). Посещение на историческия музеи в Луксор.
Трансфер до летището в Луксор за вътрешен полет до Кайро, изпълняван от авиокомпания "Egypt Air. Трансфер до хотела в Кайро. Късно настаняване. Късна вечеря. Нощувка.
6-ти ден – Кайро:
Закуска. Туристическа програма в Кайро (включена в цената): Екскурзията включва посещение на едно от чудесата на света - Египетските пирамиди, които пленяват с величието и мистериозността си. От панорамната площадка в Гиза ще се насладите на гледка към мегаполиса Кайро. Няма да пропуснете и срещата с внушителната статуя на Сфинкса. Обяд в местен ресторант (без включени напитки). Посещение на парфюмерийна фабрика. Обиколката ще продължи с посещение на най-новия музей в Кайро - "Музей на цивилизациите",
Вечерта по желание и срещу допълнително заплащане: Вечерен круиз в Кайро по река Нил с вечеря и шоу програма. Плавайки по река Нил ще можете да се насладите на нощните гледки от Мегаполиса Кайро - град на контрастите. Разходката с круизния кораб-ресторант продължава около 2 часа и включва вечеря на блок маса, шоу програма и трансфери от/до хотела.който е новия дом на 22 мумии на 18 фараони и четири царици. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
7-ми ден - Кайро-с опция за Александрия: Закуска. Свободно време или по желание и срешу доплащане:  целодневна екскурзия до Александрия (при мин.10 туристи) - вторият по големина град в Египет основан през 334 г. пр. Хр. от Александър Велики: посещение на парка "Монтаза"; свободно време за снимки пред двореца; обяд в местен ресторант; разглеждане на Катакомбите и Цитаделата в града, една от най-важните в Средиземноморието. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
8-ми ден - Кайро-София:
Закуска. Трансфер до летището в Кайро. Отпътуване за България с директен чартърен полет на авиокомпания „BH air“. Кацане на летище София (полетното разписание ще получите с финалните документи преди отпътуване!). При предварително заявен и платен - трансфер до места по АМ Тракия от София до Бургас.
Цени:
дати отпътуване: оферта AD in DBL/TRPL AD in SNGL 2AD+chd (2-5.99)
2AD+chd
(6-11.99)
 
06.09.2023 последни места 2049 лв 2418 лв 5747 лв 5847 лв
20.09.2023 ранни записвания 2049 лв 2418 лв 5747 лв 5847 лв
04.10.2023 ранни раписвания 2049 лв 2418 лв 5747 лв 5847 лв
18.10.2023 промоция 1999 лв 2368 лв 5597 лв 5697 лв
01.11.2023 промоция 1999 лв 2368 лв 5597 лв 5697 лв
15.11.2023 ранни записвания 2049 лв 2418 лв 5747 лв 5847 лв
29.11.2023 ранни записвания 2049 лв 2418 лв 5747 лв 5847 лв
13.12.2023 ранни записвания 2049 лв 2418 лв 5747 лв 5847 лв

Легенда:
AD in DBL/TRPL - цена на възрастен в двойна или тройна стая;
AD in SNGL - цена на възрастен в единична стая;
2 AD + chd (2-5.99) - цена за 2 възрастни и 1 дете (2-5.99) в стая;
2 AD + chd (6-11.99) - цена за 2 възрастни и 1 дете (6-11.99) в стая.

Цената включва:
- самолетен билет София – Хургада и Кайро - София за директен чартърен полет на авиокомпания "BH air" с включени летищни такси;
- самолетен билет за директен вътрешен полет от Луксор до Кайро на авиокомпания "Egypt Air" с включени летищни такси;
- ръчен багаж до 7 кг. и чекиран багаж до 20 кг;
- описаните в програмата трансфери;
- 2 нощувки на база All inclusive в хотел 5* в Хургада;
- 2 нощувки със закуски и вечери (без включени напитки) в хотел 4* в Луксор;
- 3 нощувки със закуски и вечери (без включени напитки) в хотел "The Oasis Hotel Pyramids" 4* (или подобен) в мегаполиса Кайро (в района на Гиза);
- 1 обяд в района на Абидос без включени напитки;
- 2 обяда в местен ресторант в Луксор без включени напитки;
- 1 обяд в местен ресторант в Кайро без включени напитки;
- посещение на пирамидите, статуята на Сфинкса и най-новия музеи в Кайро - "Музей на цивилизациите";
- описаната туристическа програма - храма на Дендера, храма в Абидос; Долината на царете, цариците и храма на Хатшепсут; храма на Рамзес III, храмовете в Луксор и Карнак, музея в Луксор;Ю - входни такси за посещаваните по програмата обекти без посочените в "Цената не включва";
- екскурзоводско обслужване от местни екскурзоводи;
- водач на български език по време на престоя;
- застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Евроинс АД" за лица до 63.99 г.
Цената НЕ включва:
- трансфер Бургас – летище София – Бургас по АМ Тракия при минимум 6 туристи – 95 лв на човек;
- PCR тест;
- Входна виза за Египет: 25 USD - заплаща се задължително на летището в Хургада (при промяна в цената, туристите ще бъдат уведомени своевременно.)
- Бакшиши за местните представители: 30 USD на турист за целия престой (заплащат се задължително на място, на екскурзовода, в зависимост от предоставената услуга, в брой). Културните особености на дестинацията предполагат заплащането на бакшиш в посочения размер, което показва уважение към работата на съответните лица и прави приятно впечатление;
- Такса гориво и вредни емисии - обявява се 21 дни преди полета (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава);
- Входни такси за гробницата на Тутанкамон (около 300 EGP); за Хеопсовата пирамида (около 440 EGP), такса за снимки в Историческия музей (около 50 EGP) в Кайро;
- Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
- Местен и градски транспорт;
- Разходи от личен характер;
- Напитки по време на обедите и вечерите;
- Обяд в ден 7 от програмата;
- За лица 64 и повече години автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия;
- Допълнителни екскурзии и мероприятия:
Допълнителни екскурзии и мероприятия:
-> Целодневна автобусна екскурзия до Александрия с включени входни такси и обяд в местен ресторант (без напитки) - при минимум 10 туристи; лица от 12 г. - 199 лв.; от 2 г. до 11 г. - 119 лв.
-> Супер сафари в пустинята с включена вечеря (деца под 16 г. не могат да карат самостоятлно ATV/бъги) - при минимум 20 туристи: лица от 12 г. - 89 лв.; от 2 г. до 11 г. - 69 лв.
-> Шнорхелинг в Червено море с плаж на Ориндж бей (с включен обяд, безалкохолни напитки и екипировка за шнорхелинг; ЗАДЪЛЖИТЕЛНО заплащане на място на местна такса (cruise tax): около 5 евро на турист) - при минимум 20 туристи: лица от 12 г. - 89 лв.; от 2 г. до 11 г. - 69 лв.
-> Дайвинг и шнорхелинг в Червено море (с включена застраховка за гмуркане, обяд и напитки; ЗАДЪЛЖИТЕЛНО заплащане на място на местна такса (cruise tax): около 5 евро на турист) - при минимум 20 туристи: лица от 12 г. - 99 лв.; от 2 г. до 11 г. - 79 лв.
-> Разходка с балон над западния бряг на река Нил (при подходящи метеорологични условия; допускат се лица над 6 г.) - при мин.10 туристи  - 190 лв.
-> Вечерен круиз в Кайро по река Нил с вечеря и шоу програма - при минимум 10 туристи: лица  от 9 г. - 89 лв.;
от 0 г. до 8.99 г. - 69 лв.
-> Полудневно сафари (с включена вечеря) - при минимум 20 туристи:  80 лв.
-> Полудневна разходка с яхта с включен шнорхелинг в Червено море - 80 лв.
-> Целодневна екскурзия: "El Gouna - Египетската Венеция" (с включен обяд и безалкохолни напитки; ЗАДЪЛЖИТЕЛНО заплащане на място на местна такса (cruise tax): около 5 евро на турист) - при минимум 20 туристи: лица от 12 г. - 120 лв.; от 2 г. до 11 г. - 69 лв.
Допълнителна информация:
- Примерно полетно разписание: София - Кайро 08:00 - 10:30 ч.; Хургада - София 10:30 - 14:30 ч.
- Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което фирмата ще информира своевременно пътниците.
- Пакетните цени са с калкулирана в цената отстъпка за ранни записвания!
- Екскурзията се провежда при минимум 30 записани туристи!
- Горивни такси при увеличение на цената на горивото: Цените на горивата са изчислени на базата на котировки на горивото (710 USD / тон и обменен курс USD / EUR 1,05). При увеличение на цената на горивото - изчислено в евро - до 9,99%, компанията ще поеме увеличението на свой собствен риск. При увеличение на цената на горивото - изчислено в евро - равно или надвишаващо 10%, компанията си запазва правото да въведе горивна такса. Размерът на горивната такса за двупосочни пътувания на турист при увеличение на цената на горивото от 10-19,99% ще бъде 7,50 EUR. На всяко следващо увеличение на горивото с 10%, сумата съответно се мултиплицира. Съответно при намаление на цената на горивото, горивната такса се намалява пропорционално.
- Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса. В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за който тя се начислява, без значение кога те са направени.
- Структура на цената на туристическия пакет: 71% от стойността на туристическия пакет е определена в доларов еквивалент при курс на USD: 1 USD = 1.83 лв, актуален към 3.01.2023 г. При промяна на валутния курс с над 6 % агенцията си запазва правото да промени в съответната посока цената на екскурзията.
- Валута: Местната парична единица е Египетска лира или Египетски паунд (EGP). Приблизителният курс на долара към паунда/лирата е 1 USD = 24 EGP. Не е препоръчително изнасянето на местна валута от страната!
- Резервации: депозит при резервация - 35% от стойността на пътуването; доплащане - до 35 дни преди датата на отпътуване.
- Анулации: от деня, следващ деня на записванетo до 36 дни преди датата на отпътуване - 35% от основната цена на екскурзията; от 35 ден до деня на заминаване - 100% от общата цена на екскурзията.
- При анулиране на екскурзията под 24 ч. или неявяване се предвижда 100 % неустойка.
- Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата. - Промени в маршрута и програмата по време на екскурзиите поради форсмажорни обстоятелства или метеорологични условия не дават право на възстановяване на сумите за екскурзията.
- За плащане на екскурзиите на място НЕ се приемат кредитни карти и плащане в лева.
- Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
- Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
- Българските граждани, желаещи да посетят Египет с цел туризъм и престой до 30 дни, се нуждаят от предварително получени визи от египетското посолство в София или на летището в Египет. Паспортът трябва да е с валидност поне 6 месеца след датата на влизането в страната и да има поне една цяла свободна страница за полагане на визата. На гърба на тази страница не трябва да има друга виза, освен печати от граничен контрол. Носителите на дипломатически паспорти задължително трябва да се снабдят предварително с египетска входна виза от посолството на Египет в София.

* При необходимост се променя последователността на изпълнениена туристическапрограма, съобразно работното време на обектите.