3 дни

потвърдена - има места

При българските светици Ванга и Стойна:
Траянови врата – Рилски манастир – Стобски пирамиди - Мелник – Роженски манастир – Златолист – Самуилова крепост - Петрич - Рупите – Благоевград – Самоков

3 дни / 2 нощувки, 2 закуски, 1 вечеря с ди джей и с тръгване от Бургас

Моля, въведете брой възрастни и брой деца преди да натиснете бутон РЕЗЕРВИРАЙ:
 

Дата на тръгване Цена Статус
29/09/2023 279.00 потвърдена - има места
20/10/2023 279.00 потвърдена - има места

Отстъпки:
* Ранно записване (РЗ) – до 60 / 30 преди датата на отпътуване съответно 6% / 3%;
* Група 10 и повече туристи – 3 %; над 30 туристи - цена по договаряне (СЦО);
* Дете до 11.99 г. - 20 лв.
* Ползва се една от остъпките - РЗ, група, СЦО или дете.
Програма:
1-ви ден:  06.00 ч. Отпътуване от ул.”Булаир” 10, с/у х.Булаир, Бургас (среща в 05.45 ч.) по маршрут крепост Траянови врата – Рилски манастир – Стобски пирамиди – Мелник. Почивки по пътя на 2 часа. Посещение на крепост Траянови врата – историческо място между средногорските ридове Еледжик и Голак, свързано с римския император Траян и с победата на 17.08.986 на цар Самуил над византийския император Василий II. Отпътуване и по обед пристигане в Рилски манастир – един от най-значимите културни паметници в България под защитата на UNESCO, основан е през Х в. от Св. Иван Рилски. Свободно време за разглеждане на манастирския комплекс – църквата „Рождество Богородично“, гробът на Цар Борис III, Хрельовата кула, историческия музей с Рафаиловия кръст. Отпътуване и кратко след това спиране в подножието и пешеходен преход до Стобските пирамиди – едни от най-популярните и най-посещавани скални образувания в България, намиращи се в западния дял на Рила и включени в Червената книга като критично затрашено място. Отпътуване и около 19 ч. настаняване в хотел „Мелник“ в едноименното градче, сгушено в подножието на Пирин. Свободно време. Нощувка.

2-ри ден:  07.00 ч. Закуска. Отпътуване и посещение на Роженския манастир, основан през XIII век. Иконостасът, дърворезбата и чудотворната икона на Дева Мария в манастирската църква са истински шедьоври. Разглеждане на манастирския комплекс с гроба на Яне Сандански – с автобусът се стига до с.Рожен и оттам малко над 1 км разстояние се изминава пеша на отиване и на връщане, за което са необходими удобни обувки. Отпътуване за Златолист и посещение на църквата „Свети Георги“, построена 1857 г., където на мраморната плоча болните намират изцеление. В началото на 20-ти век в черквата е живяла пророчицата Преподобна Стойна, повикана на това място от самия Свети Георги. Като монахиня в църквата тя е помагала и лекувала хората. Стаята е запазена и до днес. Всеки посетител оставя по нещо от себе си за здраве. В двора се намира дърво на 1300 години и според поверието, който застане под короната му, се избавя от болките, а който седне и се полюлее на люлката, ще се излекува от безплодие. Отпътуване и посещение на Самуиловата крепост край село Ключ, един от 100-те НТО, където цар Самуил посреща ослепените си воини.. Отпътуване и разглеждане на Петрич, разположен между планините Беласица и Огражден – по желание посещение на къща-музей „Ванга“ в Петрич. Свободно време в града. Отпътуване и посещение на мистичната местност Рупите (един от 100-те НТО) – разположена в подножието на застиналия вулкан Кожух. Тук днес намира комплексът, построен от известната българска гадателка и лечителка Баба Ванга - посещение на църквата „Света Петка”, гроба на Ванга, къщата, в която е живяла и посрещала нуждаещите се хора, горещите термални извори и скалния кръст, построен по нейна заръка. Всеки посетител споделя, че изпитва неочаквано спокойствие и доброта. Връщане в Мелник. Вечеря на 3-степенно меню (без напитки) с ди джей. Нощувка.

3-ти ден:  07.00 ч. Закуска. Разходка по калдъръмените улици на Мелник и по желание посещение на Кордопуловата къща (6 лв.). 11.00 ч. Освобождаване на хотела. Отпътуване и посещение Благоевград – икономически, културен и търговски център в югозападната част на страната ни. Разходка из възрожденския квартал Вароша и свободно време за обяд в града. Отпътуване и кратък престой за почивка и разходка в Самоков – голямата чешма, девическия манастир, историческия музей, етнографския музей и много други забележителни обекти в централната част на града. Разположен е на бреговете на река Искър и нейните притоци, в котловина заобградена от планините Рила, Плана, Витоша, Верила и Средна гора. Отпътуване, почивка по пътя на АМ Тракия и около 22.30 ч. пристигане в Бургас.
Цената включва:
-> транспорт с лицензиран 22- или 50-местен автобус;
-> пътни, тол такси, паркинг и ДДС;
-> 2 нощувки със закуски в хотел Мелник или подобен;
-> 1 вечеря на 3-степенно меню с ди джей;
-> туристическа програма в Траянови врата, Рилски манастир, Стобски пирамиди, Роженски манастир, Златолист, Самуилова крепост край село Ключ, Петрич, Рупите, Мелник, Благоевград и Самоков;
-> екскурзоводско обслужване;
-> туристическа застраховка с лимит 1000 лв. за лица на възраст до 69.99 г.; лица над 70 г. не се застраховат;
Цената НЕ включва:
-> доплащане за единична стая –  60 лв.;
-> доплащане за трансфер спрямо базовата цена от Бургас при минимум 6 туристи за тръгване от: Варна – 60 лв.; Обзор – 35 лв.; Св.Влас, Сл.бряг, Несебър, Равда, Ахелой – 25 лв.; Поморие, Сарафово – 15 лв.;
-> входни такси на музеи и забележителности.
Допълнителна информация:
* Необходими документи – валидна лична карта;
* Записване и начин на плащане: 30 % депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащане – до 10 дни преди датата на отпътуване;
* Минимален брой за осъществяване на пътуването – 20 туристи за 22-местен автобус /45 туристи за 50-местен автобус;
* Срок за уведомление за неосъществяване на пътуването от страна на агенцията поради недостатъчен брой туристи – 07 дни преди отпътуването.
* Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на сключване на договор.
* Агенцията си запазва правото за разместване на последователността на посещаваните обекти при промени в работно време и за замяна на хотела с подобен при възникнали непредвидени обстоятелства.
Анулации и неустойки:
1. Крайният срок, в който ПОТРЕБИТЕЛЯТ може да се откаже от организираното пътуване с автобус или самолет, без да дължи неустойка, е до 65 /шестдесет и пет/ дни преди датата на отпътуване.
2. При организирани пътувания с автобус, ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже в период по-малък от 65 дни от датата на отпътуване, дължи неустойка от цената на туристическия пакет на човек, както следва:
от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 30 %;
от 34 до 15 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 50 %;
от 14 до 08 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 75%;
от 07 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 100 %.
2.1. При организирани пътувания със самолет, ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже в период по-малък от 65 дни от датата на отпътуване, дължи неустойка от цената на туристическия пакет на човек, както следва:
от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 50 %;
от 34 до 15 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 75 %;
от 14 преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 100 %.
3. При анулация на резервацията за пътуване поради болест или други лични причини на ПОТРЕБИТЕЛЯ, той дължи неустойка съгласно т.2 и т.2.1. Препоръчва се на всеки клиент сключването на застраховка "Отмяна на пътуване", по клаузите на която в случай на заболяване, карантина или отказ на отпуск от страна на работодателя, размерът на дължимата неустойка се покрива от застрахователя.
4. ОРГАНИЗАТОРЪТ си запазва правото да откаже извършването на услуги преди и по време на пътуването, включително и пълна анулация на услуги до края на пътуването, на всяко лице, чието поведение е такова, че според държавен служител, клиент, контрагент или друго оторизирано от ОРГАНИЗАТОРА лице, причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозно неудобство сред други клиенти, служители или контрагенти на ОРГАНИЗАТОРА.
5. При заминаване по туристическа програма в града или мястото, където следва да се нощува, не се изчакват закъснели туристи и не се възстановяват средства за услугите, които не са консумирани.
6. При отпътуване за друг град или място, където следва да се нощувка, закъснели туристи се изчакват до 15 /петнадесет/ минути. Закъснелите догонват групата или се прибират в България за своя сметка. В тези случаи, ОРГАНИЗАТОРЪТ не носи отговорност за последствията за тези клиенти и не възстановява средства за услугите, които не са консумирани.
7. ОРГАНИЗАТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията. Проявата, причинила анулацията, се документира с протокол, подписан от присъстващи на място служебни лица и/или туристи.
От До Цена Статус
29/09/2023 01/10/2023 279.00 лева има места
20/10/2023 22/10/2023 279.00 лева има места